Om kommunale avgifter og fakturaer sendt til kommunen

Grøner, Cathrine Endret:24.03.2020 09:36

Kommunen har begynt å få henvendelser fra leverandører, kunder og innbyggere som spør om betalingsutsettelse, eller om kommunen kan betale sine fakturaer raskere enn det vilkårene i avtalen sier.

Øvre Eiker kommune er bekymret over virkningen koronaviruset har for næringsliv og innbyggere, og forstår og deler bekymringen som er knyttet til den økonomiske tryggheten for den enkelte og soliditeten for næringslivet. Øvre Eiker kommune har selv en anstrengt likviditet og har dessverre ikke mulighet til å innføre lokale tiltak utover det staten iverksetter.

Kommunale avgifter og gebyrer

Stortinget har vedtatt lettelser for næringslivet som skal hjelpe på den likviditetsmessige situasjonen. Dette gjelder blant annet utsetting av innbetaling av forskuddsskatt, endring av mva-satser, oppretting av lånefond og lavere kapitaliseringsgrad i bankene for å kunne bistå næringslivet.

Øvre Eiker kommune har selv en likviditetsmessig utfordrende situasjon og utsettelse av gebyrer og avgifter ville forverret denne ytterligere. Bedrifter som er i en likviditetsmessig presset situasjon må håndtere dette i samråd med sin bankforbindelse og betale kommunale krav med de betalingsfrister som er angitt.

Fakturaer fra leverandører til Øvre Eiker kommune

Likviditetssituasjonen til Øvre Eiker kommune gir ikke rom for å betale fakturaer raskere enn det som er angitt som standardvilkår. Leverandører som opplever utfordringer må håndtere dette i samarbeid med sin bankforbindelse.

Brukerbetaling for kommunale tjenester

Regjeringen har bestemt at man skal slippe å betale for stengte barnehage- og SFO-tilbud, men faktura med betalingsfrist 20.3 skal betales, og så vil det bli foretatt en motregning/tilbakebetaling i løpet av vårhalvåret. For øvrig følger alle tjenester sine betalingsreglementer.

Mer informasjon om koronavirus

Vi har samlet informasjon som er relevant for deg som er innbygger i Øvre Eiker kommune på ett sted. Klikk her for å lese mer.

Opprettet: 19.03.2020 15:13