Flyktningene på dugnad for de eldre

Riste-Bjørkli, Sunniva Endret:17.08.2018 13:40

Det er ingenting å si på dugnadsånden hos Øvre Eiker nye innbyggere. For 9. året på rad, fikk de eldre i Rådhusgata Bofellesskap dugnadshjelp av flyktninger.

Flyktningeavdelingen i NAV Øvre Eiker står bak initiativet til dugnad i Rådhusgata bofellesskap i Hokksund. Denne uka troppet en gjeng opp, for 9. år på rad. Dugnadsgjengen stod på for å hjelpe de eldre beboerne i Rådhusgata bofellesskap. Foto: Sunniva Riste-BjørkliDe godt voksne beboerne trengte hjelp til blant annet å vaske ned fellesrom og ganger, pusse vinduer, og feie, og de setter stor pris på den "fargerike" bistanden. Og med koster, river, kluter og bøtter, gikk dugnadsgjengen løs på oppgavene.

Stiller opp for hverandre

Ordfører Ann Sire Fjerdingstad hadde også tatt turen til dugnaden. Hun møtte flyktninger som var glade for å kunne hjelpe til hos de eldre og hadde et budskap til dem.
- Takk for at dere alle sammen kom hit på dugnad! Frivilligheten står sterkt i kommunen vår, så takk for at også dere vil bidra til fellesskapet her i Øvre Eiker! Dere skal vite at dere ikke lenger er flyktninger, men dere er Øvre Eiker-væringer nå. Her står vi sammen for å hjelpe hverandre, sa ordføreren.

Skaper holdninger og vennskap

Foruten å hjelpe de eldre med praktiske oppgaver, var det hyggelig prat og samvær som stod på planen under dugnaden. Flere av beboerne hadde bakt kaker og stelt i stand til sosiale samvær. Bijan Gharahkhani i NAV mener dugnaden er et eksempel til etterfølgelse.
- Her får de som kommer til Norge, en opplæring i hvordan vi hjelper hverandre og stiller opp for folk som trenger det. Det gjør også at flyktningene blir bedre kjent i lokalmiljøet og får en helt annen holdning til stedet enn de ellers ville ha fått. Det er veldig viktig i prosessen med å skape gode forhold og vennskap i kommunen, sier han.

Opprettet: 17.08.2018 13:32