Flyktninger på dugnad for de eldre

Riste-Bjørkli, Sunniva Endret:14.08.2017 11:22

​Det er ingenting å si på dugnadsånden hos Øvre Eiker nye innbyggere. Fredag 11. august hadde en gjeng flyktninger dugnad for de eldre i Rådhusgata Bofellesskap.

Det var 8. året på rad at flyktningene og Flyktningavdelingen i NAV Øvre Eiker tar initiativet til en Dugnad for de eldre i Rådhusgata bofellesskap. Foto: Bijan Gharahkhani, NAVdugnad for å hjelpe de eldre med å vaske og rydde i Rådhusgata Bofellesskap i Hokksund. De godt voksne beboerne trenger hjelp til blant annet å vaske ned fellesrom og ganger en gang i året, og de setter stor pris på den "fargerike" bistanden.

Veileder Bijan Gharahkhani hos NAV forteller at flyktningene var glade for å kunne hjelpe til hos de eldre, og han forteller om en dugnadsånd og det som nå er blitt en tradisjon som alle setter pris på.

- Dette er et eksempel til etterfølgelse. Her får de som kommer til Norge, en opplæring i hvordan vi hjelper hverandre og stiller opp for folk som trenger hjelp. Det gjør også at flyktningene blir bedre kjent i lokalmiljøet og får en helt annen holdning til stedet enn de ellers ville ha fått.

Gharahkhani forteller videre at dugnaden ble gjort på rekordtid. Etterpå var det samling på uteplassen med kald drikke og kake til alle.

- I Øvre Eiker har vi lange tradisjoner for dugnad, og det med å hjelpe hverandre må vi fortsette med. Det er veldig viktig i prosessen med å skape gode forhold og vennskap i kommunen, avslutter Gharahkhani.
Flyktninger har hatt dugnad for de eldre i Rådhusgata bofellesskap. Foto: Bijan Gharahkhani, NAV

Opprettet: 14.08.2017 10:04