Folkemøte om Vestfossens fremtid

Sakshaug, Marit Tveit Endret:04.12.2018 09:08

​​Det ble trangt om plassen da Øvre Eiker kommune inviterte til folkemøte om fremtidig regulering av Vestfossen.

Om lag 80 personer tok turen for å høre om planen og dele sine forventninger, og det ble fortsatt satt ut en og annen ekstra stol da kommunalsjef Morten Lauvbu innledet med et riss av Vestfossens posisjon i regional og kommunal planlegging.

Arkitekten bak Vestfossen kirke, Bjarte Ågedal, gav gode innspill og presenterte mange av de positive kvalitetene som stedet har. Ågedal oppfordret Vestfossingene til å ta vare på stedet sitt og å ta seg tid til en god utvikling. Grendeutvalget orienterte om prosessen som har gått forut for møtet og det arbeidet som har blitt lagt ned i forbindelse med plankontoret som ble organisert på Folkets Hus.

Utviklerne Preben Ellingsen og Ola Kvale viste frem forbilder for hvordan elvebredden i sentrum kan transformeres og hvordan tilsvarende prosjekter har blitt løst i andre deler av landet. Publikum hadde mange gode innspill og var særlig opptatt av sentrumsliv og trafikksikkerhet, noe som vil bli tatt med videre i prosessen.

Opprettet: 30.11.2018 14:54