Inviterte til idemyldring rundt Buskerudbypakke 2

Riste-Bjørkli, Sunniva Endret:28.09.2017 14:14

​Hvordan løser vi transportutfordringer når befolkningen øker, så vi unngår kø, kork og kaos? Dette var blant spørsmålene som innbyggerne ga innspill til da Buskerudbyen inviterte til folkemøte i rådhuset i Hokksund tirsdag 26. september.

Flere engasjerte innbyggere hadde møtt opp for å gi innspill til Buskerudbypakke 2. Foto: Sunniva Riste-BjørkliTanken rundt å arrangere åpne møter i Buskerudbyens kommuner, er å invitere til diskusjon og gi innbyggerne en mulighet til å komme med sine innspill i prosessen med justeringer av Buskerudpakke 2.

Vokser mest i Buskerud

I de fem Buskerudby-kommunene, Kongsberg, Øvre Eiker, Nedre Eiker, Drammen og Lier, vil befolkningen øke med 45.000 personer de neste 25 årene. Øvre Eiker kommune er den kommunen som vokser mest i hele Buskerud. Etter å ha ønsket velkommen til møtet, snakket ordfører Ann Sire Fjerdingstad nettopp om utfordringene med en befolkningsvekst.
- En større befolkning gir vekst og utvikling, men det gir oss også store utfordringer både når det gjelder veikapasitet, miljø og byutvikling. Målet må derfor være å lage en bypakke som løser trafikk- og miljøutfordringene våre, sa ordføreren. Mange frammøtte på folkemøte om Buskerudbypakke 2. Foto: Sunniva Riste-Bjørkli

Pendlerparkering og bompenger engasjerer

Etter at leder for buskerudbysekretariatet, Tor Atle Odberg, hadde holdt innlegg, blant annet om hvilke tiltak bypakke 2 inneholder og innspillprosessen framover, ble det åpnet for samtale rundt bordene og åpen mikrofon. Det kom mange ulike innspill, fra både innbyggere og tidligere og nåværende politikere, rundt spørsmål som "hva er utfordringene i Øvre Eiker i dag og framover?", "hvordan skal vi løse disse utfordringene?" og "hvilke hensyn er viktige å ta når man skal lage et bomsystem?". Det var to temaer som engasjerte ekstra; bompenger og pendlerparkering. I tillegg til hele Regionvegsjef for Buskerud, Rolf-Helge Grønås,var blant de som svarte på spørsmål og tok imot innspill fra innbyggerne. Foto:SRBBuskerudbysekretariatet, var også leder for Brakar, regionvegsjefen i Buskerud (Statens vegvesen) og representanter for Buskerud fylkeskommune og Øvre Eiker kommune til stede for å svare på spørsmål og ta imot innspill.

Frist 30. september

Hadde du ikke anledning til å være på folkemøtet, men har noe på hjertet, er det ikke for sent å komme med innspill til Buskerudbypakke 2. Fristen for å komme med innspill er 30. september 2017, og alle innspill må være skriftlige. Gå inn på Buskerudbyens hjemmeside for å sende inn ditt innspill.

Opprettet: 26.09.2017 18:50