Kan lakselus utryddes fra Drammensregionen?

Grøner, Cathrine Endret:10.05.2018 18:33
Fisking i Drammenselva. Foto: Grøner

En ekspertgruppe har på oppdrag fra Miljødirektoratet utredet muligheten for å utrydde lakseparasitten Gyrodactylus salaris fra Drammensregionen. Gruppa legger fram sin rapport i et folkemøte i Drammen den 15. mai.

Sted: Scandic Ambassadeur Drammen

Tid: kl.18-20

Lakseparasitten Gyrodactylus salaris er en av de alvorligste truslene mot norske villaksbestander. Bekjempelse av parasitten er derfor høyt prioritert. Drammensregionen er den eneste av de 17 regionene som har vært infisert av parasitten hvor det foreløpig ikke er utarbeidet en bekjempelsesplan.

En eventuell bekjempelse i Drammensregionen må bygge på en omfattende gjennomgang av alle tilgjengelige alternativer og muligheter. Miljødirektoratet satte i 2015 ned en ekspertgruppe med dette som mandat. På folkemøtet i Drammen vil gruppa presentere sitt arbeid og sine konklusjoner.

Miljødirektoratet og arbeidsgruppen vil være tilstede.

Opprettet: 10.05.2018 18:29