Møtte opp på Folkets hus for å påvirke kommunens prioriteringer

Grøner, Cathrine Endret:24.05.2022 12:35

Hvert år i desember bestemmer kommunestyret hva kommunen skal bruke tid og penger på de neste fire årene. Vi ønsker at innbyggerne skal komme med sine innspill til budsjettprosessen, og derfor ble det satt av en kveld på Folkets hus i Vestfossen for de som ønsket å møte opp for å legge frem forslag eller diskutere løsninger med administrasjon og politikere.

​Alle forslag med i videre arbeid

Tilstede på møtet var representanter fra fem av seks seksjoner i kommunen, ordfører, kommunedirektør, kommunalsjefer og politikere – samt innbyggere som ønsket å ytre sin mening om hva kommunen bør bruke pengesekken på i tida som kommer. Seksjonene hadde stilt seg opp med «torgboder», der de både oppfordret til diskusjon om utfordringer de ser for seg at må løses i fremtiden, samt svarte på spørsmål fra de oppmøtte. Deltakerne fikk skrive ned sine forslag til prioriteringer på plakater som ble hengt opp på veggen til inspirasjon for andre, og det var også muligheter for å dele sine tanker digitalt og anonymt, men likevel med resten av rommet, via Menti.com. Til slutt ble alle de innsendte forslagene lagt inn på sammenskapervi.no, som er kommunens medvirkningsportal.

Slik kan du påvirke kommunens prioriteringer

Helt fram til kommunedirektøren i oktober legger fram sitt forslag til budsjett og kommuneplanens handlingsdel, kan du også komme med dine innspillene på sammenskapervi.no. Det lønner seg å ikke vente for lenge – jo tidligere ute du er med å legge inn forslagene dine, jo større er sannsynligheten for at administrasjon og politikere rekker å vurdere dem grundig. Klikk her for å gå til sammenskapervi.no

Du kan legge inn forslag her

Du kan også lese mer om prosessen generelt her