Kommunestyret i gang med opplæring

Riste-Bjørkli, Sunniva Endret:20.12.2019 12:07

For å kunne representere innbyggerne i Øvre Eiker på en best mulig måte, er de nyvalgte politikerne nå i gang med et opplæringsprogram for folkevalgte.

Kommunestyret hadde sin første opplæringsdag 18. desember 2019De nye kommunestyrerepresentantene skal håndtere mange slags saker i ulike politiske utvalg. Onsdag 18. desember var det klart for første dag med folkevalgtopplæring i regi av Øvre Eiker kommune. Opplæringen skal gå over flere måneder, med ulike samlinger og en lang rekke temaer.

Fortalte om sin politiske oppvåkning

En del av de 37 politikerne som ble valgt inn i kommunestyret ved valget høsten 2019, har sittet som folkevalgte før og har erfaring. Men mange er også helt ferske i gamet og har behov for en innføring i det politiske liv. UnderTorunn Ruud Olsen (Ap) forteller om sitt politiske engasjement fra talerstolen første samling i folkevalgtopplæringen skulle hver enkelt på talerstolen og fortelle om hva som vekket engasjementet i dem. Noen hadde sitt gryende engasjement så langt tilbake som fra Vietnam-krigen på 60- og 70-tallet, mens andre hadde latt seg engasjere av dagens flyktningkrise i Europa.

Må ha mye basiskunnskap

Politikerne fikk lære om den politiske organiseringen i Øvre Eiker kommune og det historiske som ligger bak for eksempel formannskapsmodellen. Kommunedirektør Trude Andresen og ordfører Knut Kvale fortalte om de mest sentrale dokumentene og strategiene, som kommuneplanen og økonomiplanen, som politikerne skal styre etter. De gikk også gjennom hvordan kommuneadministrasjonen er organisert og hva slags eierskap kommunen har i andre selskaper. Det er også viktig at politikerne vet hvordan saksgangen er, fra saksbehandler i administrasjonen til politisk behandling, og hvordan de selv går fram hvis de eksempelvis vil stille spørsmål i spørretimen i kommunestyret.

Det var god stemning på samlingen, med en gjeng som vil ta fatt på det politiske arbeidet med stor glede og engasjement. Det lover godt for de neste fire årene.

Opprettet: 19.12.2019 13:15