Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på

Åpning av nytt fortau ved Eikertun

Grøner, Cathrine Endret:07.09.2017 19:20
Ordfører Ann Fjerdingstad innviet teppet/fortauet i Festsalen på Eikertun. Foto: Grøner

Taler, snorklipping, dans, sang og rebusløp ga en innholdsrik formiddag for beboerne på Eikertun.

​Det ble en innholdsrik onsdags formiddag for beboerne på Eikertun helsehus denne uka med både snorklipping og rebusløp. Været stoppet ingen av deltakerne.

For selv om sola uteble, var smilet på plass hos både beboere, ansatte og frivillige i Festsalen på Eikertun. Åpningen av fortauet, som ligger i Kristian IV's vei i Hokksund, hadde i anledning været blitt flyttet inn og noen kreative sjeler hadde laget et provisorisk fortau av tepper i Festsalen – til og med i samme himmelretning som det ekte fortauet. Dermed kunne ordfører Ann Sire Fjerdingstad både klippe snor og innvie det nye fortauet arm i arm med seksjonsleder for samfunnsutvikling, Morten Lauvbu.

- Behovet for nye opplevelser og frisk luft stopper ikke ved en viss alder. Det er tvert i mot slik at god tilrettelegging er ekstra viktig for eldre folk og de som sliter med helsa, sa ordføreren som fortalte at Eikertuns venner for noen år siden gjorde en stor innsats med å legge gangveier gjennom friområdet mot kiosken.
- Jeg ble fortalt en historie om en datter som ofte tok med mor på tur gjennom friområdet fordi mor ville ha variasjon i kosten Ballkast var en av stasjonene under rebusløpet Eikertunmarsjen - i år i innendørs utave. Foto: Grønermed chips fra Sundmokiosken. Men, hadde datteren sagt, det hadde vært flott om det hadde vært et fortau langs veien slik at det gikk litt fortere å komme hjem. Og nå er fortauet ferdig, og det er i bruk!

Både Fjerdingstad og Lauvbu benyttet anledningen til å takke alle som på en eller annen måte hadde vært involvert i prosjektet, før frivilligheten overtok showet med å spille opp til sang og dans og arrangere årets Eikertun-marsj.

Rebusløp med suppestasjon

Marsjen er et årlig rebusløp for beboerne i regi av frivilligheten på Eikertun. Bjørg Andreassen, leder for frivilligheten på Eikertun var fornøyd med dagens arrangement, til tross for noe lavere oppmøte blant beboerne på grunn av sykdom, samt dårlig vær som gjorde at årets løp måtte arrangeres innendørs. Det skulle imidlertid ikke stå på humøret hos deltakerne, som hanket inn tilsynelatende spiselige medaljer og mye annet godt etter rebusrunden med både praktiske og teoretiske oppgaver – samt suppestasjon underveis.

Hver onsdag arrangerer frivilligheten på Eikertun aktiviteter for de eldre rundt lunsjtider, og de ønsker seg gjerne flere som kunne tenke seg å bidra. Vil du lese mer om frivillighet og hvordan du kan gjøre en forskjell i andres hverdag, klikk her.

Det nye fortauet, her i teppeform, danses inn. Foto: Grøner

Opprettet: 07.09.2017 19:07