“Rådmann” blir “kommunedirektør”

Riste-Bjørkli, Sunniva Endret:22.05.2019 20:31

Kommunestyret har vedtatt at rådmannens stillingstittel skal endres til det mer kjønnsnøytrale “kommunedirektør”.

Trude Andresen er blitt kommunedirektør i Øvre Eiker kommune. Foto: Lisa SelinOffentlig forvaltning har et særskilt ansvar for å fremme likestilling og like muligheter for alle. Stortinget har vedtatt en kjønnsnøytral stillingstittel for den øverste administrative leder i en kommune.

Rådmannen i Øvre Eiker kommune legger til grunn at kjønnsnøytrale titler gjør arbeidslivet enda mer åpent for alle. Hun anbefalte derfor politikerne å gå inn for en endring av stillingstittelen fra “rådmann” til “kommunedirektør” med umiddelbar virkning.

Kommunestyret behandlet saken i sitt møte 22. mai. Senterpartiet ville i utgangspunktet beholde rådmann som stillingstittel, men hadde et ønske om et enstemmig vedtak i saken, så et samlet kommunestyre gikk dermed inn for endringen. Dagens rådmann, Trude Andresen, blir derfor kommunedirektør fra nå av.

Opprettet: 22.05.2019 20:25