Hurra for frivilligheten i Øvre Eiker!

Riste-Bjørkli, Sunniva Endret:02.12.2022 14:50

​Les ordfører Knut Kvales hilsen til alle frivillige i forbindelse med Frivillighetens dag 5. desember.

​"Det blir sagt at uten frivilligheten stopper Øvre Eiker. Det er nesten så sant som det er sagt. Uten den hadde i hvert fall vår kommune sett helt annerledes ut.Ordfører Knut Kvale takker alle som jobber frivillig i Øvre Eiker kommune! Foto: Holden foto

Det er registrert ca. 250 lag og foreninger som driver aktivt i Øvre Eiker i dag. Dette er et høyt tall, og involverer svært mange innbyggere, både på dag- og kveldstid. I alle tettsteder og grender foregår det frivillig arbeid hver eneste dag, til hygge og nytte for svært mange. Det utgjør en flora av aktiviteter hvor alle bør kunne finne sin plass.

Gjennom mine år som ordfører har jeg prøvd å sette arbeidet mot utenforskap høyere på dagsorden. Utenforskap har utviklet seg til å bli et av våre største samfunnsproblem. Det er dyrt å reparere, og det er vanskelig for den det gjelder. Vi finner det i alle aldersgrupper, i alle leire. Det kanskje største botemiddelet vi har mot dette, er alt som frivilligheten bidrar med i samfunnslivet, hver eneste dag. Vi har nå også et større fokus på dette blant kommunens ansatte.

Jeg er smertelig klar over at det noen ganger er tungt å drifte forskjellige typer aktiviteter på frivillig basis. Det kan dreie seg både om utfordringer innen økonomi og deltagelse. Det vi må minne oss sjøl på, er at frivillig arbeid har en egenverdi. Det er selvutviklende, skaper gode relasjoner og minner for den enkelte, i tillegg til at det betyr mye for mange.

Som kommune søker vi utvikling på alle våre tettsteder. Vi kan vedta mye i kommunestyret som påvirker disse områdene, men vi kan ikke vedta at folk skal trives der, eller søke seg dit. Derfor er jeg hundre prosent inneforstått med at frivilligheten spiller en avgjørende rolle for at folk vil skaffe seg bolig og leve sine liv i alle lokalsamfunn her hos oss.

Derfor vokser vi, og alle våre frivillige bidrar stort til at Øvre Eiker har den status den har som bokommune. Når vi som kommune vokser, har det i neste omgang betydning for skatteinngang og tjenesteproduksjon.
Det jeg har prøvd med dette lille bidraget er å sette den jobben dere gjør inn i den sammenhengen jeg jobber med hver dag, for at alle skal ha et godt liv her i Øvre Eiker, uansett om det er på Darbu eller i Skotselv. Uten det frivillige bidraget, kan det hende at mye stopper opp.

På vegne av hele kommunestyret er jeg dere en stor takk skyldig, og ønsker dere både lykke til videre i frivillighetsåret, og til lykke med dagen den 5. desember!"

Knut Kvale

Opprettet: 02.12.2022 12:23