Norsk Motorhistorisk Senter får eiendom til 1 krone

Riste-Bjørkli, Sunniva Endret:11.09.2018 08:32

Formannskapet går inn for at Stiftelsen Norsk Motorhistorisk Senter får kjøpe eiendommen de bruker i dag, til 1 krone.

​Kommunestyret vedtok i sitt februar-møte at rådmannen skulle foreslå gavesalg av eiendommen som i dag brukes av Norsk Motorhistorisk Senter, til stiftelsen, når opprettelse av stiftelsen ble godkjent av Stiftelsestilsynet. Stiftelsen ble godkjent opprettet 30. mai 2018.Norsk Motorhistorisk senter har aktiviteter for store og små

Betydelig dugnadsinnsats

Rådmannen foreslår nå i sak lagt fram i Formannskapet at eiendommen Skotselvveien 594 skal overdras til Stiftelsen Norsk Motorhistorisk Senter for 1 krone. Taksten på eiendommen er anslått til 1.4 millioner kroner, når verdien av dugnad er trukket fra. Da kommunen kjøpte eiendommen i 2005, var taksten 1.15 millioner kroner. I de ti årene som har gått, har dugnadsgjengen i Motorhistorisk Klubb Drammen lagt ned et betydelig arbeid på eiendommen. En nøkternt anslått vurdering av denne ligger på om lag 750.000 kroner i året, i hvert fall de siste årene. Rådmannen mener derfor at det er riktig å overlate eiendommen til stiftelsen for kr 1,-.

Flere hundre besøkende i uka

Rådmannen mener det også bør vektlegges at senteret genererer svært høy aktivitet, med flere hundre besøkende i uka. Senteret har regionalt nedslagsfelt.
Stiftelsens formål er “å være et kulturverksted for bevaring av, forståelse for, og kunnskap om motorhistoriske kjøretøy og de tidsbilder som knytter seg til disse.” Rådmannen foreslår derfor at eiendommen må brukes til dette formålet.
Gavesalget av eiendommen skal avgjøres endelig av kommunestyret.

Opprettet: 11.09.2018 08:27