- Kjøp julegavene dine lokalt

Riste-Bjørkli, Sunniva Endret:04.12.2020 12:38

​Ordfører i Øvre Eiker, Knut Kvale, går ut med en klar oppfordring til egne innbyggere: - Bruk de lokale butikkene og støtt opp om næringslivet vårt når du skal handle inn til jul!

Det har blitt desember og tid for julehandel. Det spås at ekstra mange vil handle julegavene på nettet i år, og nettopp derfor håper ordføreren at folk vil tenke seg om en gang til.
- Det er klart at man skal være forsiktig med smitte hvis det er mange fysisk i butikkene. Men mange av de lokale butikkene,

Ordfører Knut Kvale oppfordrer deg til å støtte lokalt næringsliv nå før julspesielt de som ikke er i en kjede, sliter etter et vanskelig år med pandemi. Jeg vil derfor oppfordre innbyggerne i Øvre Eiker til å støtte opp om de lokale butikkene våre og handle der. Butikkene i for eksempel Hokksund og Vestfossen sentrum er ikke så fulle. Bruk munnbind, så går dette bra, sier han.

Ikke kjør langt for å handle

Også smittemessig er det grunn til å unngå å kjøre langt for å handle inn til jul.
- Smitten i Øvre Eiker er nå lavere enn i flere av våre nabokommuner. Så det burde være et godt argument for å handle her i Øvre Eiker, i stedet for å reise over kommunegrensene og til de store kjøpesentraene, sier ordføreren.

Levende steder, også etter korona

For at næringslivet i tettstedene i Øvre Eiker skal klare seg, mener ordføreren det er viktig å huske på å bruke dem jevnlig.
- Det gjelder ikke bare butikkene vi har, men også å velge lokalt når man skal kjøpe tjenester. Hvor hyggelig er det ikke å møte kjentfolk i lokalbutikken, hos frisøren eller ute på gata. Et lokalt, blomstrende næringsliv er med på å skape levende steder. Det må vi huske på å ta vare på nå, så de er der også etter koronapandemien, sier han. Ordføreren er også opptatt av arbeidsplassene i bygda.
- Mange lokale bedrifter har slitt hardt dette året. Går butikker og firmaer konkurs, mister folk jobben. Så tenk at vi kan bruke anledningen til å hjelpe hverandre gjennom denne vanskelige perioden, sier Kvale.

Opprettet: 04.12.2020 12:29