Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på

Støtt næringslivet - handle lokalt

Grøner, Cathrine Endret:22.03.2021 20:18
Ordfører Knut Kvale går nedover handlegata i Hokksund. Foto: Majken Røsnes Skjelbred

​Ordfører Knut Kvale i handlegata i Hokksund. Foto: Majken R. Skjelbred

​Koronapandemien går hardt utover næringslivet. Spesielt små butikker, spisesteder og andre foretak sliter nå.

Den nye forskriften for kommunene i Viken som ble innført 16. mars gjør at mange nå må holde dørene stengt. Det er likevel mulig å handle hos flere av virksomhetene. Du kan søke opp virksomhetene på sosiale medier eller Google for å se hva de kan tilby – noen har nettbutikk, andre kan du bestille fra via sosiale medier eller telefon. Noen tilbyr å sende varene hjem til deg, andre gir mulighet for at du kan hente det du har kjøpt i selve butikken. Dette er nemlig tillatt dersom varen er bestilt og betalt på forhånd.

- Mange av de lokale butikkene, spesielt de som ikke er i en kjede, sliter nå etter et vanskelig år med pandemi. Jeg vil derfor oppfordre innbyggerne i Øvre Eiker til å støtte opp om de lokale butikkene våre og handle der, sier ordfører Knut Kvale. – Du kan fortsatt bestille varer fra de lokale butikkene, og kafeer og serveringssteder som tilbyr take-away. Selv om ikke alle har lov til å ha besøkende i lokalene, er det mulig å benytte seg av tilbudene deres, sier ordføreren.

Levende steder, også etter korona

For at næringslivet i tettstedene i Øvre Eiker skal klare seg, mener ordføreren det er viktig å huske på å bruke dem jevnlig.

- Det gjelder ikke bare butikkene vi har, men også å velge lokalt når man skal kjøpe tjenester. Hvor hyggelig er det ikke å møte kjentfolk i lokalbutikken, hos frisøren eller ute på gata – noe som forhåpentlig snart vil bli mulig igjen, når denne tredje smittebølgen er overstått. Et lokalt, blomstrende næringsliv er med på å skape levende steder. Det må vi huske på å ta vare på nå, så de er der også etter koronapandemien, sier han.

Ordføreren er også opptatt av arbeidsplassene i bygda. - Mange lokale bedrifter har slitt hardt dette året. Går butikker og firmaer konkurs, mister folk jobben. Så tenk at vi kan bruke anledningen til å hjelpe hverandre gjennom denne vanskelige perioden, sier Kvale.

Mer informasjon om koronavirus

Les om lokale smitteverntiltak, testing og symptomer med mer på samlesiden for koronavirus. Klikk her for å lese mer

Opprettet: 22.03.2021 20:10