Aldersgruppe 1956 fikk forsinket innkalling til vaksinasjon

Grøner, Cathrine Endret:05.05.2021 18:39

​Kommunen har de siste dagene blitt kontaktet av noen personer født i 1956, som har lurt på hvorfor personer som er yngre enn dem har fått tilbud om vaksine før de selv har fått det.

Det har vist seg at løsningen kommunen bruker for å invitere til vaksinasjon, hadde en mangel som gjorde at enkelte personer fra samme årskull kunne bli plassert litt lenger bak i vaksinekøen enn de skulle.

Dette omfattet personer født i 1956, som ennå ikke har fylt 65 år. - Så fort vi oppdaget dette, tok vi kontakt med leverandøren av løsningen, som raskt etablerte en ny funksjon for å fange opp alle i alderskohorten. Problemet er løst på en slik måte at det ikke kan gjenta seg for kommende aldersgrupper også. Alle de 136 personene dette gjelder har nå fått innkalling til vaksinasjon i neste uke, sier vaksinekoordinator Merethe Mørk. - Vi beklager at flere i denne aldersgruppen har måttet bruke tid på å lure på om de har blitt glemt eller hoppet over, sier hun. Feilen medfører en vaksine-forsinkelse på 1-2 uker for de personene det gjelder.

Kommunen har også fått spørsmål om hvorfor ulike grupper vaksineres paralellt. Dette skyldes ikke en feil, men at tempoet for vaksinasjon på kommunens vaksinesenter og på de enkelte fastlegekontorene er forskjellig. For å opprettholde god fremdrift i vaksinasjonen, startes derfor vaksinasjon av en ny gruppe før den foregående er helt fullført.

Har du registrert deg for vaksine?

Flere vaksiner er like rundt hjørnet. Øvre Eiker kommune ber alle sine innbyggere registrere seg for om de ønsker vaksine eller ikke via kommunens nettsider. Vi kan bare tilby vaksine til personer som har registrert at de ønsker det. Klikk her for å gå til registrering, eller lese mer om koronavaksinasjon i Øvre Eiker kommune.

Opprettet: 05.05.2021 18:02