#hengdeg - en teaterforestilling til ettertanke

Gulliksen, Terje Endret:16.10.2018 07:50

Fredag 12. oktober fikk alle ungdomsskoleelevene i kommunen en gave fra Lions Club Øvre Eiker – en gave i form av en teaterforestilling.

Forestillingen #hengdeg startet som et samarbeid mellom Nittedal Teater, Politiet, KRÅD (kriminalitetsforebyggende råd) og Nittedal Kommune for å sette fokus på nettmobbing og psykisk helse blant ungdom. Statistikken viser at stadig flere ungdommer sliter med angst, depresjoner, isolasjon og selvmordstanker.

Forestillingen ble vist i kultursalen på Hokksund ungdomsskole, og elever fra ungdomsskolene i Hokksund, Skotselv og Vestfossen var invitert.

Forestillingen setter fokus på digital mobbing, og konsekvensene av det – men det er også en forestilling om å ta valg.

Stykket gjenspeiler den tøffe hverdagen til dagens ungdom; som eksponerer dem for urealistiske idealer, vold og forventningspress. I dagens digitaliserte samfunn foregår store deler av kommunikasjonen på nett, med et krav om konstant tilgjengelighet.

#hengdeg har vært på turné i store deler av landet siden høsten 2013.

Nittedal Teater gjennomførte forestillingene med stor innlevelse, og det ble en sterk opplevelse for elevene. Øvre Eiker kommune takker Lions Club Øvre Eiker for gaven.

Opprettet: 16.10.2018 07:39