Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på

Hokksund byutvalg besøkte politikerne

Riste-Bjørkli, Sunniva Endret:09.05.2019 14:26

Formannskapet har bedt om å få besøk av alle grendeutvalgene i løpet av et år. Hokksund byutvalg var først ut. Utvikling av skoler, farlige trafikkpunkter og viktigheten av grøntarealer var blant tingene de tok opp.

I beste “sammen skaper vi”-ånd, har politikerne tatt initiativ til å få besøk av by- og grendeutvalgene i Øvre Eiker. Utvalgene består av innbyggere som engasjerer seg for sitt lokalmiljø.

Bedre dialog

Tanken med besøkene er at politikerne blir bedre kjent med utvalgene, hvilke saker de jobber med og hva som er viktig for dem. På den måten kan dialogen mellom grendeutvalgene og politikerne bli bedre. Hokksund byutvalg var representert ved John Kaasa og leder Olav Horne. De innledet med å snakket om byutvalgets rolle.
- Byutvalget er et viktig bindeledd mellom innbyggerne og kommunen. Vi har i mange år hatt et godt samarbeid med administrasjonen, og det at vi blir trukket inn i saker, gjør det givende å sitte i utvalget. Vi setter stor pris på å få komme hit og snakke med dere politikere. Husk på oss, og kom gjerne med direkte bestillinger i saker dere ønsker at vi uttaler oss om, sa Horne.
Hokksund byutvalg på besøk i formannskapet 8. mai 2019. Foto: Sunniva Riste-Bjørkli

Vil ha en ren by

Noe av det Hokksund byutvalg driver med, er å ta initiativ til prosjekter og arrangementer de synes er viktig.
- Et eksempel på noe som er viktig for oss, er å ha det rent og pent i Hokksund. Kanskje kan vi få landets reneste by? Vi har nå satt i gang et søppelplukkingsprosjekt, med vi starter i det små søndag 12. mai. Da håper vi innbyggerne viser dugnadsånd og kommer ut og deltar, sa John Kaasa. Byutvalget engasjerer seg ellers i både store og små saker.
- Byutvalget jobber med alt fra store, tunge saker og prosesser, som sentrumsplanen for Hokksund, til små ting. Vi er opptatt av utvikling av veier, skoler, tog og idrett. Og så må vi nevne farlige trafikkpunkter hvor skolebarn møter biltrafikk og tungtransport. Det må vi få bedre løsninger for, og vi slipper ikke taket i det, sa Kaasa.

Talerør for innbyggerne

Lederen for byutvalget mener det er for tilfeldig og sporadisk når innbyggerne bruker utvalget som talerør.
- Vi jobber med hvordan vi skal gjøre oss mer synlige for innbyggerne i Hokksund. Vi ønsker at de skal bruke oss mer, at de skal forstå hvordan de kan bruke oss og i hva slags type saker. Ta kontakt med oss. Vi er her for å tale deres sak, oppfordret Horne.

Les mer på Hokksund byutvalgs egne hjemmesider.

Opprettet: 09.05.2019 13:53