Enighet om høringssvaret i dobbeltspor-saken

Riste-Bjørkli, Sunniva Endret:31.08.2017 14:15

Politikerne i Kommuneplanutvalget diskuterte onsdag 30. august høringssvaret til Bane NOR for kommunedelplan for dobbelt jernbanespor fra Gulskogen til Hokksund.

Tog illustrasjon, foto: Flickr/Kjetil ReePolitikerne gikk enstemmig inn for rådmannens forslag til høringssvar, som innstilling til Kommunestyret. Først her vedtas det endelig hvilket høringssvar kommunen skal sende tilbake til Bane NOR.

Trenger bedre grunnlag

Politikerne støtter rådmannen i at kommunen trenger et større og bedre kunnskapsgrunnlag for å kunne fatte en beslutning om trase for nytt dobbeltspor. Blant annet påpeker rådmannen at det er en avgjørende mangel i planmaterialet at utredninger om trinnvis utbygging og hensetting av tog ennå ikke er lagt fram. Politikerne var også enige med rådmannen om at veimyndighetene, Statens vegvesen, ikke har vært nok på banen i samarbeid med Bane NOR, for å bedre samkjøre fremtidige planer for vei og jernbane i vårt område.

Ønske om et bedre togtilbud

Øvre Eiker kommune er fornøyd med at planarbeidet for dobbeltsporet Gulskogen – Hokksund er kommet godt i gang. Dette er en forutsetning for en snarlig bedring av togtilbudet, med sikte på to tog i timen, og en langsiktig satsing på nødvendig modernisering av hele jernbanesystemet mellom Gulskogen og Kongsberg.

Endelig høringssvar vedtas i Kommunestyret 20. september.

Hele den politiske saken kan du lese her.

Les om åpent folkemøte om dobbeltspor 19. juni 2017.

Les mer om kommunedelplanen om dobbeltspor Gulskogen-Hokksund.

Øvrige planer finner du på Bane NORs hjemmeside.

Opprettet: 31.08.2017 12:41