Influensasesongen er rundt hjørnet

Grøner, Cathrine Endret:01.09.2017 17:16
Illustrasjonsfoto

​Folkehelseinstituttet har en del råd i forbindelse med influensasesongen.

Gravide har økt risiko for alvorlig influensasykdom. Gravide i 2. og 3. trimester samt gravide i 1.trimester med annen tilleggsrisiko anbefales å vaksinere seg før influensasesongen.

Folkehelseinstituttet anbefaler videre deg som jobber som helsepersonell med pasientkontakt å ta årlig vaksine mot influensa, slik at du beskytter både pasienter, kollegaer og deg selv mot sykdommen.

For noen kan influensa gi alvorlige komplikasjoner. Personer i risikogruppene bør ta influensavaksine årlig. Helsegevinsten kan være stor om disse vaksinerer seg. Dette gjelder blant annet personer over 65 år, beboere på omsorgs- og sykehjem og barn og voksne som lider av diabetes type 1 eller 2, kronisk luftveissykdom, hjerte- og karsykdom, leversvikt eller nyresvikt, kronisk nevrologisk sykdom eller skade, nedsatt immunforsvar, svært alvorlig fedme (KMI over 40) eller en annen alvorlig og/eller kronisk sykdom der influensa utgjør en alvorlig helserisiko, etter individuell vurdering av lege.

Influensavaksinen bør tas i perioden oktober til november, før influensasesongen starter. Maksimal beskyttelse oppnås etter 1-2 uker. Ta kontakt med din fastlege hvis dette er aktuelt for deg.

Les mer på Folkehelseinstituttet sine hjemmesider.

Opprettet: 01.09.2017 17:03