Søk om ferdigattest

Sakshaug, Marit Tveit Endret:30.08.2019 11:34

Byggesaksavdelingen oppfordrer innbyggere i Øvre Eiker kommune til å søke om ferdigattest for utførte tiltak.

​Det er mange tiltak som mangler ferdigattest. Spesielt ser vi at mindre tiltak som garasjer, tilbygg til bolig og terrasser blir tatt i bruk uten at det foreligger ferdigattest. Dette skjer også med eneboliger, men i en mindre skala.

Hva er ferdigattest?
I plan- og bygningsloven står det at alle søknadspliktige tiltak skal avsluttes med ferdigattest. Ferdigattesten bekrefter at byggearbeidene er ferdige og at de er utført i tråd med tillatelsen som er gitt av bygningsmyndighetene.

Du kan ikke kan ta i bruk tiltaket uten at det foreligger en ferdigattest. Fyll ut søknadskjema nå og send inn, så kan du gå høsten i møte med god samvittighet!​ Søknadsskjema finner du her!

Ferdigstillelse av ikke søknadspliktige tiltak
Når et tiltak som er unntatt fra søknadsplikt er ferdigstilt skal informasjon om tiltaket og plasseringen meldes til kommunen. Send meldingsskjema og kart til kommunen per epost eller brev. Skjema finner du her!

Opprettet: 30.08.2019 09:45