Nå er det tid for årets influensavaksine

Grøner, Cathrine Endret:06.10.2020 16:47

​Årets influensavaksine har nå kommet til kommunen, og blir i løpet av uka sendt ut til fastlegekontorene og institusjonene.

Frem til 1. desember er det kun utvalgte grupper i befolkningen som har mulighet til å ta influensavaksine. På denne måten sikrer vi at det er nok vaksiner til de som trenger det mest.

Personer i en av målgruppene som ønsker å vaksinere seg, bør gjøre dette i løpet av oktober eller november. Personer som ikke er i en av målgruppene må vente til etter 1. desember for å få influensavaksine i år.

Dette er målgruppene for influensavaksinasjon:

Risikogrupper (personer med økt risiko for alvorlig sykdom og død ved influensasykdom):
Alle fra og med fylte 65 år
Beboere i omsorgsbolig og sykehjem
Gravide etter 12. svangerskapsuke (2. og 3. trimester). Gravide i 1. trimester med annen tilleggsrisiko skal også få tilbud om vaksine
Barn og voksne med:
 - diabetes mellitus, type 1 og 2
-  kronisk lungesykdom (inkludert astma)
 - kronisk hjerte-/karsykdom
- kronisk leversvikt
- kronisk nyresvikt
- nedsatt immunforsvar
- svært alvorlig fedme (KMI over 40)
- annen alvorlig og/eller kronisk sykdom der influensa utgjør en alvorlig helserisiko, etter individuell vurdering av lege

Andre målgrupper (som primært vaksineres for å beskytte andre):
Helsepersonell som har pasientkontakt

Vi oppfordrer alle i risikogruppen å ta influensavaksine i år.

Slik foregår vaksineringen

Vaksinering av personer som tilhører risikogruppene gjøres hovedsakelig hos fastlegen. På grunn av koronasituasjonen vil det i år ikke være drop-in for vaksinering. Legekontorene har planlagt for dette med timebestillinger, eller at man får satt vaksiner i forbindelse med en ordinær legetime. Sjekk legekontorets hjemmeside eller ta kontakt med legekontoret for å finne ut hvordan det gjøres hos din fastlege. Klikk her for oversikt over fastleger i Øvre Eiker.

Regjeringen har vedtatt at influensavaksineringen i år skal ha en egenandel på 50 kroner for risikogruppene ved vaksinering hos fastlege. For dem som har frikort vil vaksineringen bli gratis.

Vaksinering av enkelte andre i målgruppene:
  • Beboere i institusjon får tilbud om vaksinering der de bor.
  • Gravide i målgruppen får tilbud om vaksinering på helsestasjonen eller hos fastlege.
  • Helsepersonell som jobber med pasienter får tilbud om vaksine fra arbeidsgiver.

Opprettet: 06.10.2020 16:37