Vurderer du influensavaksine i høst?

Grøner, Cathrine Endret:06.10.2021 15:07

​Nå har fastlegekontorer og sykehjem i Øvre Eiker fått utdelt influensavaksine til personer i risikogruppene.

Personer som bor på sykehjem får influensavaksine der. Personer i risikogruppene kan kontakte sin fastlege for å få influensavaksine.

Gravide i 2. og 3. trimester kan velge mellom å få vaksine hos fastlege eller av jordmor. Jordmor tilbyr vaksinasjon for gravide på vaksinesenteret på Loe bruk i Hokksund den 19. oktober fra kl. 12-16:00. Bestill time på forhånd ved å ringe 32 25 12 70, eller sende en -post til helsestasjon.felles@oeiker.no, eller ved oppmøte i resepsjonen på Familiesenteret.

Personer som ikke er i en risikogruppe, kan kontakte andre instanser for å få influensavaksine - for eksempel sitt lokale apotek.

Personer i risikogruppene inkluderer:

• Beboere i omsorgsboliger og sykehjem
  • Alle fra fylte 65 år
  • Gravide etter 12. svangerskapsuke (2. og 3. trimester). Gravide i 1. trimester med annen tilleggsrisiko skal også få tilbud om influensavaksine
  • Prematurt fødte barn, særlig barn født før uke 32 i svangerskapet, fra 6 måneder til 5 år
  • Barn og voksne med:
  • kronisk lungesykdom (inkludert astma),
  • hjerte- og karsykdom (annet enn velregulert høyt blodtrykk),
  • diabetes type 1 og 2
  • leversvikt eller nyresvikt
  • kronisk nevrologisk sykdom eller skade, spesielt personer med nedsatt lungekapasitet og/eller hostekraft
  • nedsatt immunforsvar som følge av sykdom eller behandling av sykdom (f.eks. organtransplanterte, kreft, HIV, reumatoid artritt og andre sykdommer)