Planlegger din bedrift julebord?

Grøner, Cathrine Endret:26.10.2020 17:04
Bilde av kommunedirektør Trude Andresen og ordfører Knut Kvale

​Kommunedirektør Trude Andresen og ordfører Knut Kvale

​Det er snart to måneder igjen til julaften, og mange arbeidsplasser har begynt å tenke på julebord og juleavslutninger.

Ordfører og kommunedirektør ønsker derfor å gå ut med følgende råd sett i sammenheng med koronasituasjonen:

Kommunen følger de nasjonale retningslinjene om arrangementer samt pålegg til serverings- og skjenkesteder. De er som følger:

• Som arrangør skal du gjøre en risikovurdering for å avgjøre om det er forsvarlig å avholde arrangementet og hvordan kravene til gjennomføring skal overholdes. Skjema for risikovurdering og sjekkliste for godt smittevern finnes på Folkehelseinstituttet sine hjemmesider.
  • Kan vi dele oss? Normalt er vi mange sammen i julebordsesongen. Vi oppfordrer til at dere deler dere opp i mindre grupper. Deltakere i mindre grupper gir bedre mulighet til å holde kontroll og mindre risiko for smittespredning dersom noen skulle være smittsomme.
  • Felles for alle arrangementer på offentlig sted (inntil 200 personer innendørs og 600 utendørs, i grupper på 200) er at navneliste med telefonnummer må oppbevares i 10 dager etter arrangementet i tilfelle behov for smittesporing. Det samme kravet gjelder for alle serveringssteder med alkoholbevilling.
  • Husk meter’n! Dette gjelder uansett hvor man er. Rådet om minst én meter avstand gjelder både innendørs og utendørs, privat og offentlig, på dansegulvet og i buffet køen osv. Når vi sitter ved siden av hverandre bør det være én meter fra skulder til skulder.
  • Vi er ofte rause på juleklemmen. Den må dessverre utgå i år, men heller spares til en annen hyggelig anledning, når smittesituasjonen i Norge ikke lenger er en reell fare.
  • Det er stadig endringer i råd og regler. En ting som gjelder i dag kan være annerledes i morgen. Det er opptil deg som arrangør å holde seg oppdatert på gjeldende retningslinjer og regler. Klikk her for å lese mer på Folkehelseinstituttet sine nettsider.

Bruk lokale leverandører og spisesteder

Her i Øvre Eiker har vi et mangfold av spisesteder og cateringselskaper. Vi anbefaler alle å benytte lokale leverandører, enten ved å besøke spisestedene eller ved å bestille mat for levering. På den måten støtter vi det lokale næringslivet.

Vi ønsker alle en god og ansvarlig julebordsesong!
Ordfører Knut Kvale og kommunedirektør Trude Andresen

Opprettet: 16.10.2020 14:45