Store nedbørsmengder fredag og lørdag

Grøner, Cathrine Endret:06.09.2018 20:54
Illustrasjonsbilde av flom. Foto: Flickr(CC-AndyArmstrong)

​Det er meldt store nedbørsmengder til helgen.

​Det ventes kraftige regnbyger på Østlandet fredag og lørdag.

​Dette melder Yr.no og Varsom.no. Vannet fører med seg mye rusk og rask, som tetter sluk, takrenner og andre vannveier. Kommunen anbefaler at du i løpet av fredagen sjekker at alle vannveier er åpne. Vær også obs på overvann på vegen når du er ute og kjører/sykler.

Det har de seneste årene blitt gjort en rekke tiltak som følge av ekstremværet Frida (2012), som har bidratt til å forberede kommunen bedre på slike hendelser - men store mengder vann kan likevel føre til flom, jordskred og hendelser på avløpsnettet. Norsk vann har utviklet en brosjyre som omhandler hva du bør gjøre ved en eventuell kjelleroversvømmelse, og hva du kan gjøre for å forebygge at dette skjer i fremtiden. Du kan også lese mer om varselet på www.varsom.no.

Opprettet: 06.06.2017 11:47