Øvre Eiker klatrer i kommune-NM

Grøner, Cathrine Endret:13.09.2022 12:56

​Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO) arrangerer med jevne mellomrom kommune-NM. Øvre Eiker har i år klatret til en 58. plass i Norge (av totalt 356 kommuner), og fortsetter dermed forbedringen fra tidligere kåringer.

NHO rangerer kommunene etter attraktivitet og lokal vekstkraft basert på forhold ved næringsliv, arbeidsmarked, demografi, kompetanse, og kommunal økonomi.

- Vi har grunn til å være fornøyd med denne plasseringen, sier kommunedirektør Trude Andresen. - Vi har klatret på denne undersøkelsen hvert år siden 2015, og det viser at vi gjør noe riktig.

I kategoriene befolkningsvekst og næringsliv utmerker kommunen seg med henholdsvis 12. og 22. plass. – Øvre Eiker har vært en vekstkommune i lang tid. Vi ligger sentralt til i et stort arbeidsmarked, prisene på bolig er litt lavere enn i Drammen og lenger mot Oslo – og vi er plassert landlig, med nærhet til fantastisk natur og kulturlandskap, sier kommunedirektøren. - Vi har også et variert næringsliv med mange ulike næringer, som gjør det mer robust. Som kommune er det viktig at vi legger til rette ulike type tomter og har «gryteklare» utbyggingsområder når noen ønsker å etablere seg hos oss, sier hun.

Klikk her for å lese mer om kommune-NM, tall og data på NHOs nettsider.

Opprettet: 12.09.2022 18:08