Koronastatus for uke 7, 2022

Grøner, Cathrine Endret:21.02.2022 20:32

​Kommuneoverlegen melder om at smittetallene har sunket fra uke 6 til uke 7. Tallene er usikre, da kommunen ikke lenger vet hvor stor andel av de som er smittet som registrerer selvtest eller tar en PCR-test.

Det er ikke lenger anbefalt at barn og unge med symptomer skal ta koronatest, og det kan også medvirke til færre registrerte smittetilfeller. Smittetall er derfor en usikker indikator på utviklingen av vinterbølgen, men tallene nå kan tyde på at vi har vært over en topp. I nasjonale registreringer er det også indikasjon på at smittetallene i Oslo og Viken er fallende. Vi anbefaler fortsatt voksne som får koronasymptomer om å teste seg med selvtest, og holde seg hjemme i 4 døgn dersom den er positiv.

Slutt på massevaksinasjon

Antall bestilte timer til vaksinering har gått betraktelig ned, og massevaksinering med koronavaksine på Loe bruk avsluttes for denne gangen. Siste vaksineringsdag på Loe er 24. februar. Vaksinetilbudet vil opprettholdes av Apotek 1 på Eikersenteret, og av Torvet Apotek i Hokksund sentrum. De vil vaksinere alle friske over 16 år. De vil også tilby både Pfizer og Moderna. Klikk her for å lese mer om vaksinasjonstilbudet fremover.

Mer om koronavirus

Opprettet: 21.02.2022 20:27