Kronprinsessen kommer til Hokksund

Grøner, Cathrine Endret:03.10.2017 16:27
Kronprinsesse Mette-Marit. Pressefoto: Det kongelige hoff

​Kronprinsesse Mette-Marit deltar på 10-årsjubileet for Frivillighetskorpset i Øvre Eiker tirsdag 10. oktober på Eikertun Helsehus i Hokksund.

At Frivillighetskorpsets 10 års-jubileum markeres med kongelig besøk er en stor ære. Kommunen er meget stolt av alle de frivillige ildsjelene som bidrar sterkt i lokalsamfunnet, og ved Eikertun Helsehus har Frivillighetskorpset stått på både for beboere og hjemmeboende i 10 år.

Et korps av ca. 60 frivillige bidrar hver uke til at de eldre og pleietrengende i kommunen får en god dag. Bjørg Andreassen er Frivillighetens alltid energiske og kreative leder, og hun har tidligere mottatt Kongens fortjenestemedalje for sin innsats for frivilligheten i Øvre Eiker.

I tillegg til Frivillighetskorpset har Eikertun Helsehus mange som bidrar med frivillig innsats. Også Eikertuns Venner, Kiwanis, Sanitetskvinnene, Lions og Rotary og mange fler bidrar på ulike måter for eldre og syke i kommunen, helt i tråd med kommunens motto “Sammen for et livskraftig Øvre Eiker”.

Bidrar til aktivitet og sosialt liv

10-års-jubilanten Frivillighetskorpset har faste besøksdager ukentlig på helsehus og omsorgsboliger i Øvre Eiker. Aktivitetene er blant annet trim, høytlesning, sang, musikk, dans, vaffelsteking, bakedager og følgetjeneste. Det er grillfester, Eikertun-marsj, konkurranser og en rekke ulike samlinger.

Musikk er nok det mange medlemmer i Frivillighetskorpsets synes er aller morsomst å bidra med. “Kultur i omsorg”, er et godt samarbeid med kommunen og med midler fra Den kulturelle spaserstokken, får de eldre store kulturelle opplevelser med konserter, allsang og dans. Frivillighetskorpset har også, ved hjelp av Sparebanken Øst, skaffet sykehjemmet i kommunen to elektriske sykler – såkalte “Richshaw”, samt en flott trimsykkel av typen Motiview. Med disse syklene får nå mange eldre en herlig “luftetur” både ute i friluft og innendørs.

Frivillig innsats er svært viktig der kommunen ikke strekker til i forhold til ensomhet, aktivitet og sosialt liv. Det er også viktig at frivillige har kunnskap, og det gis opplæring av Frivillighetskorpset i forståelse av demenssykdom.

Informasjon til pressen

Det er oppmøte og pressebrief kl. 09:15 på Eikertun helsehus i Hokksund den 10.10.17. Av hensyn til planlegging bes påmelding sendes til Fylkesmannen i Buskerud innen fredag 6. oktober kl. 12.00, som også bistår pressen under arrangementet.

Opprettet: 03.10.2017 16:11