Stein Andersen får kulturprisen for 2020

Riste-Bjørkli, Sunniva Endret:21.10.2021 21:17

Kulturprisen for 2020 i Øvre Eiker kommune tildeles Stein Andersen fra Vestfossen. – Andersen er til stor inspirasjon for alle og enhver som driver innenfor kultur og frivillighet, slår kulturprisutvalget fast.

​Ordfører Knut Kvale hadde tatt turen til Folkets hus i Vestfossen og øvingen til Vestfossen mannskor for å høytidelig dele ut Øvre Eiker kommunes kulturpris for 2020 til Stein Andersen. Kulturprisen deles ut hvert år og består av 3.000 kroner og en glasspokal fra Nøstetangen glass. Kulturprisvinner Stein Andersen og ordfører Knut Kvale under utdelingen 21. oktober 2021

– Jeg er veldig glad for at kulturprisen går til Stein Andersen. I 2020 fikk vi inn mange forslag på Stein Andersen, så det er tydelig at det er mange i Øvre Eiker som setter pris på den jobben han har gjort for kultur og frivillighet i kommunen, sier Solveig Lysaker, leder av kulturprisutvalget.

Det var et enstemmig kulturprisutvalg som vedtok å tildele kulturprisen til Stein Andersen. I kulturutvalgets begrunnelse heter det:
"Stein Andersen har gjort et inntrykk i de fleste grener innen kultur og kulturformidling, alt fra å lese for barn i barnehagen, til å underholde alle aldre med mannskoret, skrive bøker og innenfor Vestfossen idrettsforening. Han er også primus motor for historietimen i Vestfossen, har lokalhistorisk forlag, er aktiv i Folkeakademiet Øvre Eiker, i historielaget og i stiftelsen Fossesholm, for å nevne noe. Steins musikkunnskap er unik, og han har en betydelig bredde gjennom sitt mangeårige frivillige engasjement.
Mange vil ha møtt Stein i minst én sammenheng. I tillegg er han et orakel av kunnskap som han hjertelig tar seg tid til å dele med alle som ønsker det. Han slipper gjerne alt han har i hendene for å støtte, hjelpe og bidra i all sin kraft til andre som kunne trenge hjelp. Stein er virkelig en beskjeden bauta som fortjener i aller høyeste grad en hyllest. Kulturprisutvalget mener han er til stor inspirasjon for alle og en hver av dem som driver innenfor kultur og frivillighet."

Vi gratulerer så mye med prisen!

Opprettet: 21.10.2021 20:55