Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på

Se hva du kan søke om legatpenger til

Riste-Bjørkli, Sunniva Endret:25.08.2022 09:52

​Er du student og vil søke om penger til skoleplass eller bokostnader? Eller er du forelder med lite å rutte med og kunne trengt støtte til for eksempel barnas fritidsaktiviteter? Nå kan du søke om legatmidler innen 11. september. 

Et legat er en pengegave som gis til personer som oppfyller bestemte kriterier. Øvre Eiker kommunes legat har som formål å yte hjelp til økonomisk vanskeligstilte personer i kommunen, med vekt på å bedre barn og unges livssituasjon og til ungeOrdfører Knut Kvale oppfordrer deg til å søke om legatmidler under utdanning. Unge kan søke om midler til skolegang og utdanning. Det har også tidligere blitt gitt penger til fritidsaktiviteter for barn, som kort i svømmehall, kinobilletter eller sportsutstyr, eller annet utstyr som for eksempel pc.

Oppfordrer til å søke

Ordfører Knut Kvale tror mange ikke vet om denne muligheten til å søke om penger. 
- Dette er en fin mulighet til å søke om ekstra midler hvis man ikke har all verden, både til barn i Øvre Eiker og til unge og studenter under utdanning. Jeg håper flere får høre om legatet og søker, sier han. 

Slik søker du

Ordføreren forteller at man søker skriftlig, og at legatet har et styre som så vurderer hver søknad og bevilger penger. 
- Man sender inn søknaden, sammen med bekreftelse på skoleplass eller dokumentasjon på andre utgifter man søker midler til. Eller man sender inn siste års ligningsattest for å dokumentere familiens økonomi. Reglene for utdeling av penger fra legatet sier at vanskeligstilte personer, fortrinnsvis barn og unge, og de med funksjonshemming eller astma skal ha prioritet. En pott er også avsatt som tilskudd til utdanning for unge i Øvre Eiker, forklarer Kvale. 

Må være bosatt i kommunen

De som tildeles midler, må være bosatt i Øvre Eiker kommune. Studenter kan søke uavhengig av hvor de studerer, men de må ha hjemmeadresse i Øvre Eiker.

Søknadsskjema finner du her, eller ved henvendelse til Servicesenteret på tlf. 32 25 10 00. 
Søknadsskjemaet sendes: Øvre Eiker kommune, Postboks 76, 3300 Hokksund eller via e-post: post@ovre-eiker.kommune.no
Søknadsfrist: 11. september 2022Opprettet: 16.08.2021 10:23