Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på

Status etter ett år med legevakt i Kongsberg

Grøner, Cathrine Endret:14.03.2019 13:05

​Kongsberg interkommunale legevakt fungerer godt for befolkningen i Øvre Eiker kommune, melder kommunelegen til formannskapet og Fagkomite 4. 

Det er gått ett år siden legevakta ble flyttet fra Eikertun helsehus til Kongsberg interkommunale legevakt, og politikerne i formannskapet og Fagkomite 4 fikk derfor en orientering om status av kommunelege og rådmann under møtet 13. mars.

Kort oppsummert viser statistikken at den nye legevakten fungerer bra. Det har vært en tydelig økning i pågang til legevakten på Kongsberg etter at Øvre Eiker gikk inn i samarbeidet, som forventet. Legevakten besvarer 80 % av alle telefonhenvendelser innen to minutter, som er et lovpålagt krav, selv om det i jula kan det ha vært lengre ventetid.

Ventetider på å komme inn til legen når man først er kommet til legevakta er også liten til moderat. Legevakta bemanner opp når det er forventet økt press, som i jula, eller andre situasjoner hvor det forventes stor pågang.

Innbyggererfaringer

Det er ikke registrert klager på legevakta fra pasienter fra Øvre Eiker hverken til legevakta direkte, eller til administrasjonen i Øvre Eiker kommune Enkelte innbyggere har uttrykket at de synes det er langt å reise til Kongsberg for en legekonsultasjon på kvelds- og nattestid eller i helga. Dette kan samtidig ha medført at flere velger å ringe legevakten på forhånd for å avklare om de skal ta turen eller ikke, noe som er ønskelig fra legevaktens side. Kommunen har fått flere tilbakemeldinger fra pasienter som har vært på legevakta, og opplevde at de hadde blitt tatt godt imot i fine lokaler. 

Les den politiske saken her.

Du leter kanskje også etter:

Aktuelle politiske saker
Slik er den politiske organiseringen i Øvre Eiker
Mer informasjon om legevakten på Kongsberg

Opprettet: 14.03.2019 11:47