- Gjør årets julehandel i din lokale butikk!

Riste-Bjørkli, Sunniva Endret:30.11.2018 11:41

Ordfører i Øvre Eiker, Ann Sire Fjerdingstad, går ut med en klar oppfordring til egne innbyggere: - Bruk de lokale butikkene til å handle nå før jul!

Lokale julegaver

Ordføreren titter oppover og nedover handlegata i Hokksund sentrum.
- Jeg synes det er for stille i handlegatene våre her i Øvre Eiker. Nå fram mot jul skal mange av oss handle mye, og jeg vil be folk om å huske på å støtte det lokale, flotte næringslivet vi har. Du trenger ikke å dra over kommunegrensa for å få gjort unna julehandelen, sier den engasjerte ordføreren. Ordfører Ann Sire Fjerdingstad oppfordrer alle til å handle lokalt, både nå før jul og ellers. Foto: Sunniva Riste-Bjørkli

Levende steder

For at sentraene i Øvre Eiker skal klare seg, mener ordføreren det er viktig å huske på å bruke dem jevnlig.
- Det gjelder ikke bare butikkene vi har, men også å velge lokalt når man skal kjøpe tjenester. Og hvor hyggelig er det ikke å møte kjentfolk i lokalbutikken, hos frisøren, ute på gata eller ta en kaffekopp på den lokale kafeen? Et lokalt, blomstrende næringsliv er med på å skape levende steder. Det må vi huske på å ta vare på, sier hun.

Tenk miljø

Det å velge lokalt, har også et miljøaspekt ved seg.
- Velger du lokale håndverkere, har de kort vei å kjøre. Det samme gjelder når du selv skal ta bilen for å handle. Kjør kort og vær med på å redusere biltrafikken. I samme slengen får du hyggelig og personlig service, du får gratis parkering og du slipper å stå i lange køer, avslutter Fjerdingstad.

Vil skape nye arbeidsplasser

Ordføreren får støtte fra Øvre Eiker næringsråd som både er opptatte av å skape nye, men også å ta vare på eksisterende arbeidsplasser her i kommunen.
- Ønsker man at dagens næringsliv skal vedvare og blir bedre for fremtiden, er det viktig at alle tar ansvar og handler lokalt. For næringslivet er dette med på både å skape nye og beholde arbeidsplasser, sier Kjersti Gulliksrud, styreleder i næringsrådet.

Opprettet: 30.11.2018 11:26