Støtte til skaperverksted i Vestfossen

Grøner, Cathrine Endret:14.03.2019 13:37

​Formannskapet innstilte 13. mars å støtte en forening i Vestfossen med 168.600 kroner. Pengene skal brukes til å lage et skaperverksted i Vestfossen for alle innbyggere i Øvre Eiker.

Kunst- og kulturforeningen Eiker Innovators and Makers vil lage et felles skaperverksted for Eikerregionens innbyggere. Foreningens hovedfokus er barn og unge. Tilskuddet foreningen søker om skal brukes til en fresemaskin, en 3D-printer og en laserkutter. Dette skal gi medlemmene mulighet til å bli kjent med hvordan moderne innovasjonsverktøy virker, få tillit og evne til å bygge egne maskiner og praktisk erfaring med å bygge og produsere prototyper. Ulike private partnere bidrar med 139.500,- til prosjektet.

Rådmannen mener at søknaden beskriver et godt prosjekt som er viktig for videreutviklingen av Vestfossen som Kulturhovedstaden i Øvre Eiker, og at et slikt skaperverksted vil være et godt tilskudd til kommunen, ettersom det gir mulighet til å utøve kreativitet ved hjelp av nye teknologiske verktøy. Hvis våre innbyggere kan slippe å reise til Kongsberg eller Drammen for å bruke et skaperverksted vil det bidra til at Øvre Eiker fortsetter å være et godt sted å bo, står det i rådmannen sin anbefaling til formannskapet. Rådmannen foreslo også at det stilles vilkår for å innvilge tilskuddet, blant annet på grunn av flere involverte aktører og offentlige midler, som gjør det ekstra viktig å ha tydelige avtaler.

Rådmannens anbefaling ble enstemmig vedtatt i formannskapet som innstilling til kommunestyret den 13. mars 2019. Kommunestyret fatter endelig vedtak 3. april.

Les hele den politiske saken her.

Du leter kanskje også etter:

Tilskuddsordninger i Øvre Eiker kommune
Tilskuddsportalen.no - finn støtte til ditt prosjekt
Lag og foreninger i Øvre Eiker

Opprettet: 14.03.2019 11:41