Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på

Jobber med midlertidig løsning for Hokksund barneskole

Riste-Bjørkli, Sunniva Endret:14.03.2019 14:29

​Kapasiteten på Hokksund barneskole er sprengt, og kommunen jobber i første omgang med å finne en midlertidig løsning fra høsten 2019. 13. mars ble saken behandlet i formannskapet.

​Situasjonen er at Hokksund barneskole har for lite areal for sine elever og ansatte. Skolen har i dag 500 elever. Fra høsten Hokksund barneskoleer antall elever ventet å øke til ca. 520, og i løpet av en femårsperiode til 550 elever og to klasser mer enn i dag. Skolen har i tillegg delvis lite egnede lokaler. Et brukt modulbygg ble midlertidig satt opp i 2008 og godkjent for tre år. Dette bygget utgjør en del av skolens lokaler som ikke er godt egnet. Situasjonen er også utfordrende for Skolefritidsordningen (SFO) som i dag holder til i to lokaler, i modulbygget og i leide lokaler hos Hokksund IL. Dette krever derfor tiltak før nytt skoleår.

Ulike løsningsforslag

Kommunestyret har satt i gang et større arbeid med å lage en skolebehovsplan for Øvre Eiker kommune. Det er i den forbindelse nedsatt et Oppgaveutvalg med både innbyggere, politikere m fl for å bidra til ytterligere innsikt i utfordringene. Dette arbeidet vil tidligst være ferdig på slutten av 2019. For Hokksund barneskole haster det derimot med å få økt kapasiteten, så rådmannen har lagt fram fire forslag til midlertidige løsninger for politikerne:

1. Leie eller kjøpe et nytt modulbygg til fire 1.-klasser og SFO.
2. Leie eller kjøpe nytt modulbygg til klasser/SFO i tillegg til eksisterende modulbygg.
3. Fortsatt leie lokale av Hokksund IL.
4. Flytte elever fra Hokksund Saken ble behandlet i både partssammensatt utvalg og i formannskapet 13. mars 2019barneskole til Skotselv skole.

Vil leie lokaler av idrettslaget

Politikerne var i sin behandling ikke enige med noen av løsningene til administrasjonen. I formannskapet stod to forslag opp mot hverandre. Ap støtter kjøp av nytt modulbygg, mens Sp, Krf og H ønsker å løse kapasitetsproblemene ved å leie større lokaler av Hokksund idrettslag.

Forslaget om utvidet leieordning med idretten, med forbehold om at dette er mulig å få til, ble vedtatt som innstilling til kommunestyret. Saken skal opp til endelig behandling onsdag 3. april.

Les hele den politiske saken.

Opprettet: 14.03.2019 14:00