Munnbind eller ikke?

Grøner, Cathrine Endret:18.06.2021 15:45

​Øvre Eiker kommune følger de nasjonale retningslinjene og reglene, og det er dermed ikke krav om bruk av munnbind i kommunen nå.

- Det er lavt smittetrykk i Øvre Eiker nå, og vi vurderer ikke at det er nødvendig med en egen anbefaling om bruk av munnbind spesielt hos oss, sier kommuneoverlege Anne Aune. – Kjøpesentre, butikker og serveringssteder må rette seg etter Covid-19–forskriften, som spesifiserer hva som skal til for å drive smittevernfaglig forsvarlig. Dersom de overholder dette, skal det i utgangspunktet ikke være nødvendig å bruke munnbind, sier kommuneoverlegen.

Hva er det viktigste nå?

Det er mange råd og regler å følge, og de endrer seg ofte. Samtidig er det noen råd og regler som har stått uendret under hele pandemien, og det er kanskje de aller viktigste uansett situasjon:

• Hold avstand, minst en meter
  • Hold hendene rene
  • Hold deg hjemme hvis du er syk
  • Begrens antall nærkontakter

Opprettet: 18.06.2021 15:43