Spunting og nattarbeid ved Loeselva

Grøner, Cathrine Endret:08.10.2019 16:46

Fra og med natt til tirsdag 8. oktober blir det spunting og nattarbeid ved Loeselva i den østlige enden av flyplassen, melder Vegvesenet på sine nettsider.

Dette vil medføre en del støy og rystelser i nærmeste omgivelser. Spuntingen/den verste støyen forventes å være ferdig fredag morgen den 11.10. Dette er raskere enn de opprinnelige to ukene som var beregnet. Nattarbeidet foregår mellom kl. 22-06. Trafikken på E134 på natta vil i liten grad bli berørt av arbeidet.

Årsaken til arbeidet er at en kulvert for Loeselva under E134 må forlenges siden vegen skal utvides. For å unngå setninger og utglidning av grunnen ved vegen skal det slås ned en om lag 50 meter bred spuntvegg mellom vegen og elvekryssingen. Spunting vil si å slå store stålpeler ned i grunnen og danner en vegg mellom vegen og elva der betongkulverten skal forlenges. Arbeidet må foregå nattestid av sikkerhetsmessige årsaker. Nattarbeidene er søkt om og godkjent av kommunelegen.

De mest berørte naboene er tilbud overnatting på hotell. Informasjon om alternativ overnatting finner du her.

Kilde: Vegvesenet.no. Klikk her for å lese artikkelen på Vegvesenet sine nettsider .

Opprettet: 03.10.2019 17:25