​​​Skal Øvre Eiker kommune bli Eiker kommune?

Riste-Bjørkli, Sunniva Endret:12.04.2018 14:06

I forbindelse med at Nedre Eiker kommune skal slå seg sammen med Drammen og Svelvik, vurderer politikerne i Øvre Eiker om kommunen skal skifte navn til Eiker kommune. Kommunestyret gikk 11. april inn for å utrede et navneskifte.

Det var representanten Adrian Tollefsen (H) som I kommunestyret 13. desember 2017 stilte spørsmål om kostander Blir rådhuset i framtiden Eiker rådhus? knyttet til en eventuell endring av kommunenavn. Kostnadene har blitt anslått til ca 250.000 kroner, og rådmannen la derfor fram en sak, hvor Formannskapet og Kommunestyret skulle ta stilling til om de vil ha kostnadene i tilknytning til navneforslaget utredet.

I Formannskapets behandling av saken, var partiene uenige om betydningen av en navnendring, og om de ville gå inn for en utredning. Høyre mener at dette er en god anledning til å ta eierskap til Eiker-navnet. Krf, Frp og Sp støttet også rådmannens forslag om å gå videre med en utredning. Ap ønsket ikke at det skulle brukes penger på et navneskifte og la fram et forslag om å legge hele utredningen død. De fikk støtte fra SV, men forslaget ble nedstemt. Det ble dermed flertall for rådmannens forslag om utredning med 9 mot 3 stemmer.

Kommunestyret behandlet saken i sitt møte 11. april og flertallet vedtok å få utredet et navneskifte.

Les den politiske saken her.

Opprettet: 22.03.2018 13:10