Vil sikre Norsk motorhistorisk senter på lang sikt

Riste-Bjørkli, Sunniva Endret:09.02.2018 11:55

Formannskapet går inn for at Norsk motorhistorisk senter skal organiseres som en stiftelse. Tanken er å sikre at den folkekjære kulturinstitusjonen skal består til beste for bilentusiastene og for alle innbyggerne i Øvre Eiker.

Det er nå elleve år siden Øvre Eiker kommune og Motorhistorisk Klubb Drammen (MHKD) inngikk avtale om å etablere Norsk Motorhistorisk Senter på Burud.

Bilder fra Norsk motorhistorisk senter på Burud
Stilte grunn og bygninger til rådighet

Kommunen har stilt til rådighet grunn og bygninger, og dekket kostnader til disse. Ved oppstarten ga både kommunen og fylkeskommunen i tillegg betydelige økonomiske tilskudd. Klubben har driftet senteret, og har lagt ned en betydelig dugnadsinnsats for å sette bygninger i stand og ivareta det løpende vedlikeholdet.

Fullt hus om sommeren

Ved hjelp av kioskdrift og utleieinntekter er senteret per i dag økonomisk selvbærende. Senteret har ikke besøkstelling, men i sommerhalvåret er det fullt på de åpne kveldene klubben arrangerer hver onsdag. Det vil si at det er om lag 100 historiske kjøretøyer, med eiere og venner tilstede. Besøkstallet er i størrelsesorden minst 8000 per år.

Sikre senteret på lang sikt

Den eksisterende samarbeidsavtalen mellom Øvre Eiker kommune og Motorhistorisk Klubb Drammen utløper 20. april 2019. Rådmannen mener senteret nå i stor grad har funnet sin form. Derfor mener hun kommunen bør gå inn for å organisere senteret på en måte som på lang sikt kan ivareta de ressursene som er lagt inn i senteret gjennomdugnadsinnsats og offentlig støtte. Styringsgruppen ønsker at senteret skal organiseres som en selveiende stiftelse, og både rådmannen og formannskapet støtter dette. Også årsmøtet i MHKD har enstemmig gått inn for det samme.

Saken skal opp til behandling og vedtak i kommunestyret 21. februar 2018.

Les den politiske saken her.

Opprettet: 09.02.2018 11:35