Ny kommunalsjef oppvekst

Riste-Bjørkli, Sunniva Endret:13.12.2017 13:23
Else Berit Kyte. Foto: privat

​Else Berit Kyte er ansatt som ny kommunalsjef for oppvekstseksjonen. Hun starter i Øvre Eiker kommune i midten av mars 2018.

​Etter at Stig Rune Kroken sluttet som oppvekstsjef tidligere i høst, har det pågått en grundig søkeprosess for å finne ny kommunalsjef for oppvekst. Lene T. Hansen har vært fungerende oppvekstsjef i høst og vil være det inntil den nye oppvekstsjefen er på plass. Nyansatte Else Berit Kyte er 59 år, bosatte på Voss og kommer fra stillingen som kommunalsjef for hele oppvekstfeltet i Voss kommune.

- Opptatt av barn og unge

Rådmann Trude Andresen er glad for at ny oppvekstsjef nå er ansatt og ønsker Else Berit Kyte hjertelig velkommen til Øvre Eiker.
- Jeg ser fram til å få Else Berit på lederlaget i Øvre Eiker. Hun beskrives som en faglig- og kvalitetsfokusert person, hun er godt orientert om utviklingstrekk innen fagområdene og fremstår som svært engasjert og ambisiøs både på fagets og ansvarsområdets vegne. Hun er svært opptatt av barn og unge, og deres oppvekstvilkår.

Bred bakgrunn

Kyte er utdannet førskolelærer fra Bergen Lærerhøgskole. Hun har videreutdanning innen arbeidsrett og offentlig rett fra Høgskolene i Buskerud og Nord-Trøndelag. Hun har i tillegg Master of Management i skoleledelse fra Handelshøyskolen BI/ Høgskolen i Oslo.

Etter utdanningen, arbeidet Kyte i årene 1981 til 1991 som barnehagestyrer i tre forskjellige barnehager og leder for et hjem for psykiske utviklingshemmede ungdommer i Voss kommune. Fra 1991 til 1999 arbeidet hun som konsulent ved undervisningsetaten i Voss kommune, for så mellom 1999 og 2003 å arbeide som vikar for rektor ved to grunnskoler i kommunen. I 2003 ble Else Berit Kyte tilsatt som kommunalsjef for forvaltning, informasjon og kultur i Voss kommune. Hun gikk i 2005 over i den kommunalsjef-stillingen hun har i dag, som leder for hele oppvekstfeltet i Voss kommune. Kyte har siden 2003 også vært stedfortreder for rådmannen i Voss kommune. Hun har i to perioder vært koordinator for veilederkorpset under Utdanningsdirektoratet.

Vi ønsker henne velkommen til Øvre Eiker!

Opprettet: 13.12.2017 12:54