Åpner ny luftveisklinikk på Kongsberg

Riste-Bjørkli, Sunniva Endret:06.04.2020 12:18

Onsdag 1. april åpner luftveisklinikken på Kongsberg, som et tillegg til Kongsberg interkommunale legevakt. Målet er å bidra til å begrense spredning av koronaviruset.

​Klinikken skal lokaliseres i de gamle legevaktslokalene ved Kongsberg sykehus. Dette er et samarbeid mellom de Person blir testet utenfor den nye luftveisklinikken på Kongsberg. Foto: Kjersti Werge-Olsen, Samfunnshelsekommunene som allerede har felles legevaktstjenester, altså Kongsberg, Øvre Eiker, Flesberg og Rollag kommune. Klinikken er åpen på dagtid mellom kl. 8-15.30.

- Glad og stolt

-Jeg er glad for at den nye luftveisklinikken åpner i dag. Og jeg er stolt over alle de i vår egen og i de andre samarbeidskommunene som har jobbet på spreng i over en uke for å få åpnet klinikken så raskt. Jeg håper at dette vil bli et godt tilbud som sikrer smittevernet for helsepersonell og pasienter, og som bidrar til trygg og god pasientbehandling, sier ordfører i Øvre Eiker, Knut Kvale.

Tiltak for å begrense smitte

Opprettelse av luftveisklinikker er et viktig tiltak for å begrense spredning av det nye koronaviruset. Disse klinikkene er tiltenkt pasienter med luftveissymptomer som har behov for fysisk legetilsyn, men som ikke får lov til Den nye luftveisklinikken er lokalisert på sykehuset på Kongsberg. Foto: Kjersti Werge-Olsenå møte på fastlegekontoret av smittevernhensyn. Dette er også for å skåne den ordinære legevakten fra disse pasientene. Klinikken bemannes med fastleger og sykepleiere fra legevakten. Testing vil også foregå utenfor disse lokalene fra onsdag 1. april.

Må ha henvisning

Pasienter skal ikke møte opp ved klinikken uten avtale. Fastlegene skal gjennomføre telefon- eller videokonsultasjon med aktuelle pasienter og deretter henvise til klinikken for undersøkelse. Det er viktig at pasientene møter opp til oppsatt tid og venter i bilen til de blir hentet inn til undersøkelse. Det samme gjelder for personer som skal testes. På området vil det være skiltet korrekt kjøremønster, anviste parkeringsplasser og en busslomme hvor testingen vil foregå gjennom bilvinduet.

Mer informasjon om koronavirus

Vi har samlet informasjon som er relevant for deg som er innbygger i Øvre Eiker kommune på ett sted. Klikk her for å lese mer.

Inne på den nye luftveisklinikken på Kongsberg. Foto: Kjersti Werge-Olsen

Opprettet: 01.04.2020 11:24