Flere vil bli testet for koronavirus

Grøner, Cathrine Endret:30.04.2020 16:55

​Nasjonale myndigheter åpner for økt testing for Covid-19 (koronavirus).

Folkehelseinstituttets kriterier for testing av koronavirus har nylig blitt utvidet til å gjelde to nye grupper i befolkningen:

1. De som er ansatt, barn eller elev i en gjenåpnet barnehage, skole eller SFO
2. Alle som har symptomer som kan gi mistanke om koronavirus. Dette gjelder først og fremst ved nyoppståtte forkjølelsessymptomer, hoste og feber, samt dersom legen mistenker koronavirus.

Det er fastlegen eller legevakten som vurderer om noen skal testes. For begge gruppene, er det anbefalt å se an symptomene hjemme i to døgn før testing. Dette gjøres for å sikre at prøvesvaret blir riktig, ettersom testen kan gi usikre resultater helt i starten av en evt. infeksjon med koronavirus.

Testkapasiteten økes i kommunene

Alle kommuner har nå fått i oppdrag å øke testkapasiteten, slik at opptil maks 5 % av innbyggerne kan testes for koronavirus hver uke. For Øvre Eiker vil dette si at kommunen skal ha kapasitet til å teste ca. 200 personer daglig ved behov for det, så lenge pandemien varer. Kommunen har nå startet planleggingsarbeidet med å øke testkapasiteten opp til dette nivået. Ettersom flere vil bli testet, vil dette også kunne medføre flere bekreftede tilfeller av smitte i tiden som kommer, både i Øvre Eiker og hele landet generelt

Klikk her for å lese mer om de nye testkriteriene til Folkehelseinstituttet.

Mer informasjon om koronavirus

Vi har samlet informasjon som er relevant for deg som er innbygger i Øvre Eiker kommune på ett sted. Klikk her for å lese mer.

Opprettet: 30.04.2020 16:49