Ordføreren åpnet nytt næringsbygg

Riste-Bjørkli, Sunniva Endret:31.08.2017 12:39

​Åpningen av det nye bygget representerer en ny storsatsing i Eiker næringspark, som ble hardt rammet av brann for fem år siden.

​Ordfører Ann Sire Fjerdingstad klippet snoren onsdag 30. august og åpnet dermed offisielt det nye næringsbygget i Eiker næringspark. Politikerne i Fagkomite 3 “Næring-, miljø og kultur” var også til stede ved åpningen, sammen med rådmann Ordfører Ann Sire Fjerdingstad åpner det nye næringsbygget i Eiker næringspark. Foto: Sunniva Riste-BjørkliTrude Andresen og en rekke andre involverte parter.

Fra Ytong til næringspark

Det var Svein Rust som kjøpte området i 2002 og startet etableringen av Eiker Næringspark. Området huset tidligere den store industribedriften Ytong. Før brannen i slutten av oktober 2012, var det etablert nærmere 200 arbeidsplasser i Eiker næringspark. Da mesteparten av parken brant ned, stod flammene til himmels, og 140 arbeidsplasser måtte i all hast finne nye og midlertidige lokaler. En rekke næringslokaler ble tilbudt fra andre næringsdrivende, som stilte opp i en svært krevende tid for dem som var rammet av brannen. Dette bidro til at de fleste virksomhetene som hadde mistet nesten alt av utstyr i forbindelse med brannen raskt kunne starte re-etablering og ivareta sine ansatte og kunder.

Attraktiv lokalisering for næringslivet

5 år etter storbrannen, satses det stort i næringsparken. Selskapet Vestaksen Eiendom har gått sammen med Svein Rust om å videreutvikle og gjenåpne Øvre Eikers nyeste storstue for små og mellomstore bedrifter. Øvre Eiker kommunen har hatt en tilretteleggerrolle, som plan- og byggemyndighet og som byggherre for blant annet ny og bedre vannforsyning inn til området. Dette har vært viktig for blant annet å kunne forebygge en ny storbrann. Så langt har en bedrift skrevet kontrakt og kommet seg i hus i det nye næringsbygget. Det er flere interessenter, men bygget på 8000m2 har plass til mange flere.

Øvre Eiker kommune gratulerer med nyåpningen. Vi gleder oss over at Eiker Næringspark har gjenoppstått som et topp moderne og attraktivt lokaliseringsalternativ for regionens næringsliv.

Opprettet: 31.08.2017 12:10