En ny person bekreftet smittet av Covid-19 i Øvre Eiker kommune

Grøner, Cathrine Endret:03.11.2020 15:02

​Tirsdag 24. mars 2020 fikk kommuneoverlegen beskjed om at en ny person er bekreftet smittet med Covid-19 (koronavirus) i Øvre Eiker.

Dette er det tredje bekreftede tilfellet av smitte i kommunen.

Pasienten er innlagt på Kongsberg sykehus. Kommunens team driver smitteoppsporing etter retningslinjene fra Folkehelseinstituttet, og informerer de som er nærkontakter til pasienten.

- På grunn av endrede testkriterier fra Folkehelseinstituttet vil ikke alle som har symptomer på luftveisinfeksjon bli testet for koronaviruset. Det medfører at det kan være flere tilfeller i Øvre Eiker enn det vi oppgir i statistikken, sier kommuneoverlege Anne Aune. Så langt i utbruddet har koronaviruset kun vært påvist hos om lag fem prosent av de som er testet.
- Som følge av begrensninger i kapasitet og tilgang til utstyr for å teste, må innsatsen målrettes slik at vi både bremser epidemien, og sikrer oss at vi får testet de det er aller viktigst å teste nå. Personer med symptomer på akutt luftveisinfeksjon som ikke blir testet, bør holde seg hjemme til ett døgn etter at de er blitt symptomfrie, sier kommuneoverlegen.

Det er med dette tre kjente smittetilfeller i Øvre Eiker kommune per 24. mars 2020. Denne artikkelen handler om dette smittetilfellet. Vil du vite mer om totalt antall smittede med koronavirus i Øvre Eiker akkurat nå, eller lese om andre smittetilfeller siden utbruddet i mars 2020, klikk her for en oppdatert oversikt.

Mer informasjon om koronavirus

Les om testing, symptomer, anbefalinger og smittevern med mer på samlesiden for koronavirus. Klikk her for å lese mer.

Opprettet: 24.03.2020 19:26