Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på

Øvre Eiker Viser Ansikt 25 år

Grøner, Cathrine Endret:18.11.2020 15:20

​I anledning jubileet vil foreningen fornye sitt engasjement og sine mål mot nye utfordringer. Markeringen av jubileet foregår i uke 45, og består av blant annet foredrag på biblioteket og en hovedmarkering i Vestfossen kirke.

I 25 år har Øvre Eiker Viser Ansikt (ØEVA) drevet holdningsskapende arbeid for toleranse og et inkluderende og medmenneskelig samfunn. Foreningens målsetting er nedfelt i et verdimanifest som Øvre Eiker kommune vedtok som sitt verdigrunnlag i år 2000.  Manifestet skal nå fornyes, og vil ta inn nye mål for arbeidet framover.

Jubileumsmarkering i uke 45

Denne høsten markerer ØEVA 25 års arbeid, og i løpet av dette kvarte århundret har toleranse blitt et eget fag i skolen i Øvre Eiker. Hovedmarkeringen foregår i Vestfossen kirke søndag 8. november fra kl. 18:00. Her vil et panel bestående av Ervin Kohn fra det Mosaiske trossamfunn, Imam Sheik Mahmoud Jalloul, Tom Hedalen fra HEF og domprosten i Tunsberg Marta Botne, snakke om hva tros- og livssynssamfunn kan bidra med for å skape tillit og samhørighet i et flerkulturelt og flerreligiøst samfunn. Debattleder er dialogprest i Drammen, Ivar Flaten. I tillegg skal "Verdiprisen" for 2020 deles ut til en person eller en organisasjon som på en særlig måte har bidratt til å virkeliggjøre målsettingen i verdimanifestet.

Du kan også få med deg spennende og viktige foredrag på Biblioteket i Hokksund, samt messe i Haug kirke:

  • Mandag 2.11. kl. 19:00: Henrik Syse: Samfunnet bygges på tillit. Hva ødelegger og hva bygger tillit mellom oss? Klikk her for påmelding/billett.
  • Onsdag 4.11. kl. 19:00: Forfatter Harald Klungtveit: Nynazister blant oss. Klikk her for påmelding/billett.
  • Søndag 8.11. kl. 11:00 Haug kirke, Hokksund: Messe for Menneskeverd.

 Opprettet: 27.10.2020 16:09