Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på

Klaget på forhold i svømmehallen – fikk svar fra ordføreren og rådmann

Riste-Bjørkli, Sunniva Endret:23.02.2018 08:16

Hedda Sofie Heimsæter (12) og Miriam Hultmark Stokke (11) skrev i et leserinnlegg i Eikerbladet om det de opplevde som kritikkverdige forhold i svømmehallen i Hokksund. Helene Bergheim (11) skrev om samme problemstilling i skoleavisa på Røren. Onsdag 21. februar fikk jentene invitasjon til å møte ordfører Ann Sire Fjerdingstad og rådmann Trude Andresen og svar på hvordan kommunen følger opp innspillene deres.

Det startet i fjor høst, da Helene i 6. klasse på Røren skole ville skrive om dårlige forhold i Hokksund svømmehall i skoleavisa og kom på ordførerens kontor for å intervjue henne om saken. 29. januar skrev så Hedda Sofie og Miriam i 6. klasse på Hokksund barneskole et leserinnlegg i Eikerbladet om samme tema. De har svømmeundervisning i svømmehallen i Hokksund og henvendte seg til politikerne i Øvre Eiker og beskrev en kald, skitten og lite innbydende svømmehall. Ordfører og rådmann møter jentene som klaget på forholdene i Hokksund svømmehall og ga dem svar

 

Se hele leserinnlegget her.

Vil rydde opp

Ordføreren og rådmannen hadde fra før hatt oppussing av damegarderoben på listen over nødvendige vedlikeholdstiltak, men satte alle kluter til for å få fortgang da de tre jentene engasjerte seg. De inviterte de tre jentene til svømmehallen for sammen å se på forholdene og gi jentene svar.
- Ordføreren og jeg har diskutert hvordan vi skulle få gjort noe raskt, for vi kan ikke ha det sånn at det er utrivelig å besøke svømmehallen, sa rådmann Trude Andresen. Sammen med jentene, gikk turen til damegarderoben og dusjen i svømmehallen. Her diskuterte de blant annet luft- og vanntemperatur, slitte møbler og leker, og de så på ødelagte fliser, garderobeskap, gulv og annen slitasje som jentene hadde påpekt.

Stort behov for oppussing

For noen år siden, var forholdene i herregarderoben så prekær, at det ble gjort mye med oppussing. I damegarderoben Ordfører og rådmann var med rundt i damegarderoben for bla å se på garderobeskapenehar det derimot ikke skjedd så mye siden den tid, og behovet er åpenbart.
- Vi kan alle se at det trengs å gjøres noe her. Stor opprustning av svømmehallen er en stor investering som vi må se på på sikt, og som det ikke er penger til nå, men her er det fortsatt mye vi kan klare å gjøre med en gang, lovet rådmannen. Av strakstiltak som vil settes i gang er nye rutiner for rengjøring i svømmehallen, sette i stand alle slitte overflater, gulv, vegger i garderoben og dusjanlegget på damesiden. Toalettene vil også bli ombygd slik at det blir hele båser og tilgjengelig for rullestolbrukere, og alt sanitærutstyr som ikke er helt og ryddig vil også bli byttet. Gamle og slitte plastmøbler og leker er allerede kastet ut.

- Flott med engasjement

Ordfører Ann Sire Fjerdingstad skryter av de unge jentene for engasjementet deres.
- Det er så flott at dere engasjerer dere! Vi trenger barn og unge som står opp og sier fra hva de mener. Det er viktig for oss politikere å høre fra dere som bruker svømmehallen. Fortsett sånn! sa hun. Jentene selv var svært positive til å bli hørt.
- Det er flott at vi blir hørt og tatt på alvor. Og så er vi veldig glade for at det blir tatt tak og gjort noen forbedringer her, for det var på høy tid, sa Helene Bergheim, som også er aktiv svømmer i Øvre Eiker svømmeklubb og dermed en flittig bruker av svømmehallen.

Opprettet: 22.02.2018 14:32