Jobber tverrfaglig for å gi barn en god oppvekst

Riste-Bjørkli, Sunniva Endret:14.12.2018 10:36

​For å skape de beste vilkårene for barn og unges oppvekst i Øvre Eiker, har en rekke tjenester nå forpliktet seg til et tettere tverrfaglig samarbeid.

​Ett lag for god oppvekst

Kommunestyret vedtok 12. desember et overordnet dokument for Øvre Eiker kommune sitt videre arbeid med “Ett lag for god oppvekst”. Vedtaket er viktig for barn og unge, da det forplikter tjenestene til et tettere samarbeid om å skape gode oppvekstvilkår for alle. Dokumentet legger også føringer for samarbeid med foreldre, nærmiljøene, by- og grendeutvalgene og andre frivillige lag og organisasjoner.
Lederne i Oppvekst jobber tverrfaglig. Foto: Cathrine GrønerF.v. kommunalsjef for oppvekst Else Berit Kyte, leder for barnevern Wenche Thunes, leder for PPT Grethe Smedsrud, leder for grunnskole Line Heegaard Olsen, leder for barnehage Nina Sollie og leder for Familiesenteret Lene T. Hansen vil jobbe sammen for at barn og unge i Øvre Eiker skal få en trygg og god oppvekst. Foto: Cathrine Grøner

Hvorfor et overordnet dokument nå?

Øvre Eiker kommune har jobbet med å bidra til gode oppvekstvilkår i mange år. Med det nye dokumentet ønsker kommunen å gi arbeidet en tydeligere retning. Dette dokumentet skal gi ansatte hjelp til å vite hvordan de skal jobbe. Og kommunen har ambisjoner om, i enda større grad enn tidligere, å skape gode oppvekstvilkår ved å løfte i flokk.
Seksjon oppvekst er klar for oppdraget – sammen med andre tjenestesteder i andre seksjoner.

Saksutredningen til kommunestyret gir utfyllende informasjon om hva kommunen ønsker å oppnå.

Les hele strategidokumentet.

Les den politiske saken.