Styrtregn ventet på østlandet fra torsdag kveld

Grøner, Cathrine Endret:05.06.2019 21:06

​Meteorologisk institutt (MET) melder om styrtregn på større deler av østlandet fra torsdag ettermiddag til fredag morgen.

Varselet gjelder 6. og 7. juni 2019. Varselet er gradert som oransj på skalaen (som hos MET består av gul, oransj og rød), og anbefalingen fra MET ved et oransje varsel er at man bør være forberedt.

Fylkesmannen sier følgende om varselet fra MET: "Lokalt svært kraftige regn- og tordenbyger Østafjells fra torsdag ettermiddag. Det vil være store lokale variasjoner i intensitet og mengde. Intensiteten vil kunne overstige 25 millimeter pr. time. Berørte områder vil kunne oppleve overvann i tettbygde strøk. I tillegg kan det forekomme lokalt kraftige vindkast i forbindelse med bygene."​

Kommunen vurderer situasjonen fortløpende. Klikk her for å lese om varselet på Meteorologisk institutt sine nettsider.

Anbefaling fra kommunen

Kommunen anbefaler sine innbyggere å rense egne sluk og takrenner, slik at vannet kan renne lettere vekk, samt melde fra ved observasjon av tette sluk. Bor du vindutsatt til, kan det være lurt å sikre løse gjenstander utendørs. Bor du flomutsatt til, kan du vurdere å hente verdifulle gjenstander opp fra kjelleren.

Opprettet: 05.06.2019 20:42