Ordfører Ann takket for seg

Riste-Bjørkli, Sunniva Endret:18.10.2019 10:33

Torsdag 17. oktober var det duket for tradisjonsrik kommunestyremiddag på Fossesholm herregård. Ordfører i Øvre Eiker gjennom ti år, Ann Sire Fjerdingstad, brukte anledningen til å takke for seg.

Å samle det gamle og det nye kommunestyret til en høytidelig middag, er blitt en tradisjon i Øvre Eiker. Tirsdag 22. oktober har nåværende kommunestyret sitt aller siste ordinære møte. Onsdag 23. tar det nye kommunestyret over stafettpinnen, og det holdes konstituerende kommunestyre med valg av blant annet formannskap, fagkomiteer og ikke minst ordfører og varaordfører. Både ordfører Ann Sire Fjerdingstad og vareordfører Hans Kristian Sveaas gir seg etter mange år i politikken. Foto: SRB

Tid for å takke

Mange av dagens kommunestyrerepresentanter sier takk for seg etter fire år som lokalpolitikere. Noen, deriblant varaordfører Hans Kristian Sveaas, har derimot sittet mye lenger. Alle ble takket så mye for innsatsen og fikk overrakt glass fra Nøstetangen i gave. Representanter for både posisjon og opposisjon holdt taler. Det ble sagt mye om et godt politisk klima i Øvre Eiker, til tross for politiske uenigheter. Det ble mimret over politiske kamper de siste fire årene og trukket fram artige episoder fra det politiske liv, blant annet fra Svein Ludvig Larsen fra Sp som gir seg etter 16 år i opposisjon.

Politiske skifteMadeleine Holden og Mats Nedberg stod for musikalsk innslag for kommunestyrerepresentantene. Foto: SRB

Etter mange år med Høyre, Frp og Krf i posisjon, er det nå klart for et politisk skifte i Øvre Eiker. Sp har inngått en samarbeidsavtale med Ap, SV og MDG og skal styre kommunen i årene som kommer. Ordfører Ann Sire Fjerdingstad tok for en tid tilbake valget om å gi seg som ordfører, men følelsene var sterke og minnene mange da hun skulle takke for seg foran politiske kolleger. Hun oppsummerte 10 år i ordførerstolen på godt og vondt.
- Jeg kommer ikke til å savne kritiske spørsmål fra journalister og kommentarer på sosiale medier, og etter en stund kommer jeg sikkert ikke til å savne snorklippingen. Og jeg gleder meg til å bare kunne være meg – Ann, og kunne gå på Godset-kamper som meg, ikke hun gærne ordføreren i Øvre Eiker. Men dette er vemodig og tungt, for jeg kommer til å savne dere, mine gode kolleger både i politikken og i administrasjonen, sa en rørt ordfører.

Ville være borgermester

Flere, deriblant kommunedirektør Trude Andresen og Høyre-kollega Tradisjonsrik middag for gammelt og nytt kommunestyret på Fossesholm 17. oktober. Foto: Sunniva Riste-BjørkliMarianne Werp, hadde gode ord å si til ordføreren sin.
- Du var redd og usikker da du, uten mye erfaring, ble valgt til ordfører i 2009. Du følte det var store sko å fylle etter Anders Werp. Men så viste det seg at det ikke var skostørrelsen det kom an på, men hjerterommet. Og det har du vist at du har hatt mye av som ordfører, sa Marianne Werp.
Kommunedirektøren beskrev Anns ønske om å være borgermester.
- Du har selv sagt at du helst har villet være “borgermester” og så får resten av kommunestyret holde på med politikken. Ja, det kan hende at du har trivdes best med å være ute med innbyggere, barn og ungdom, bokbamsen og på kulturarrangementer. Men jammen har du loset dette kommunestyret gjennom mange viktige saker i disse årene og vært politiker. Jeg har lært masse av deg – og av kommunestyret – disse fire åra. Og jeg synes vi har fått til mye, sammen, avsluttet Trude Andresen.

Kvelden ble avsluttet med stående applaus for ordføreren som nå skal være “bare Ann”. Vi takker henne så mye og ønsker lykke til videre!

Opprettet: 18.10.2019 10:19