Eiendomsforvaltningen organiseres som KF

Riste-Bjørkli, Sunniva Endret:22.02.2018 14:52

​H, Frp og Krf snudde i kommunestyret 21. februar og går likevel ikke inn for at kommunale bygg skal overføres til Eiker Eiendomsutvikling AS. Bortsett fra SVs ene stemme, gikk et samlet kommunestyre inn for KF, kommunalt foretak, for organisasjonsform.

Høsten 2017 ble det vedtatt å starte en prosess med å overføre kommunale formålsbygg til et aksjeselskap underlagt Eiker Eiendomsutvikling AS. Det har også før den tid vært en lang prosess rundt spørsmålet om organisering av kommunale eiendommer.

Nytt forslag i kommunestyret

Senest i formannskapet 7. februar gikk Høyre, Fagforbundet møtte opp mannsterke under kommunestyremøtet 21. februar 2018. Foto: Sunniva Riste-BjørkliFremskrittspartiet og Kristelig folkeparti inn for AS-løsningen, som også ville innebære at de nå kommunalt ansatte tilknyttet forvaltning, drift og vedlikehold (FDV), ville bli overført til AS’et. I tiden etter har det vært samtaler mellom partiene og i forkant av kommunestyret kom de til enighet om en ny løsning med et kommunalt foretak, med eget styre og en daglig leder . Kun SV støttet i kommunestyret rådmannens opprinnelig anbefaling om å beholde FDV som en etat i kommunen.

Engasjerte ansatte

Fagforeningene har hele veien kjempet for at de ansatte skulle forbli kommunalt ansatte, gjennom etatsorganisering eller kommunalt foretak. I kommunestyret 21. februar møtte de på nytt opp mannsterke for å vise sitt standpunkt. Da vedtaket om kommunalt foretak ble klart, brøt det ut applaus i salen, fra tydelig lettede ansatte.

Nærmere detaljer om hvordan den nye organiseringen skal gjennomføres, kommer opp som egen sak til politisk behandling senere.

Opprettet: 22.02.2018 14:20