Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på

Noen former for organisert idrett tillates

Grøner, Cathrine Endret:06.04.2020 12:17

​Helsedirektoratet har utarbeidet veiledninger og anbefalinger til hvordan forbudet mot idrettsarrangementer og organisert idrettsaktivitet hvor personer fysisk møtes, skal forstås.

12. mars ble det innført nasjonalt forbud mot organisert idrett. Nå har Helsedirektoratet tydeliggjort forbudet med en veileder, slik at det skal være enklere for idrettsforbundene og utøverne å forstå hva som er tillatt og ikke. Dette innebærer at noen typer organisert idrett kan tillates, men innenfor strenge rammer av hensyn til smittevern.

- Forbudet innebærer at det som utgangspunkt ikke er adgang til å organisere idrettsaktivitet som innebærer at personer fysisk møtes og hvor nærkontakt er uunngåelig, og/eller hvor det vil være vanskelig å overholde krav om forsvarlig avstand til enhver tid under trening eller aktivitet. Dette må forstås ut fra et smittevernperspektiv, skriver Helsedirektoratet i sin veileder. Klikk her for å lese hele veilederen.

Klikk her for å lese hele nyhetssaken på Helsedirektoratet sine nettsider.

Norges idrettsforbund har opprettet et felles sett med kjøreregler, samt bedt sine 55 særorganisasjoner om å gjøre det samme. Klikk her for å lese kjørereglene til Norges idrettsforbund.

Mer informasjon om koronavirus

Vi har samlet informasjon som er relevant for deg som er innbygger i Øvre Eiker kommune på ett sted. Klikk her for å lese mer.

Opprettet: 03.04.2020 15:16