Ormåsen grendeutvalg på besøk i Formannskapet

Riste-Bjørkli, Sunniva Endret:06.02.2020 11:24

Alle by- og grendeutvalgene får komme til formannskapet for å presentere seg slik at politikerne får lære mer om sakene de jobber med. Onsdag 5. februar var det Ormåsen grendeutvalgs tur.

I trå med “sammen skaper vi”-visjonen som Øvre Eiker kommune jobber etter, har politikerne tatt initiativ til å få besøk av by- og grendeutvalgene i kommunen. Utvalgene består av innbyggere som engasjerer seg for sitt lokalmiljø.

Vil skape møteplasser for alle

Og det stod ikke på engasjement da leder Grete Thorsby og styremedlem Wibeke Hanstensen i grendeutvalget fortalte om Ormåsen. Leder Grete Thorsby og styremedlem Wibeke Hanstensen i Ormåsen grendeutvalg
- Ormåsen er Øvre Eikers Konnerud. Har dere ikke vært der og prøvd ut alle tilbudene og aktivitetene, må dere gjøre det, sa Thorsby til politikerne. Hun refererte blant annet til de flotte lysløypene, skateparken, anlegget for styrketrening, frisbeebanen og den nye fotballbanen som bygges rett bak skolen og står klar til våren. Målet til grendeutvalget er å skape møteplasser for alle.
- Vi har et godt samarbeid, blant annet med kommunen, skolen og barnehagen, for sammen å skape steder å møtes for alle beboerne. Men det er en klar overvekt av barnefamilier som bor på og flytter til Ormåsen, så vi jobber aktivt med tilbud for barn og unge. Blant annet jobber vi for å opprettholde det populære ungdomsklubbtilbudet annenhver uke. Vi står også bak andre arrangementer som Barnas markedsdag hvor de selv kan kjøpe og selge leker og brukt sportsutstyr, forteller Thorsby.

Utfordringer med støy og trafikksikkerhet

Ormåsen er et sted med sterk vekst og utvikling. Det bygges boliger, felt for felt. Det er i dag ca 600 boenheter der, men tallet skal opp i 800.
- Fordi vi bor med store utbygginger såpass tett på, har grendeutvalget engasjert seg i problematikken rundt støy fra anleggsarbeid og sikring for barn ved byggeplassene. Vi har også trafikale utfordringer, både i tilknytning til anleggsarbeid, men også generelt, sier Thorsby. Mange som ikke bor på Ormåsen, kommer hit for tur og aktiviteter. Det var tidligere et problem med parkering langs veiene, men dette er nå løst med nye, utbedrete parkeringsplasser.
- Vi jobber også aktivt for å bedre busstilbudet opp og ned til Ormåsen. Mange har aktiviteter i Vestfossen eller Hokksund, men på grunn av dårlig busstilbud, må foreldrene kjøre. Det blir mye trafikk og en større miljøbelastning. Mye kunne også vært løst hvis vi hadde fått gang- og sykkelvei langs Jungerveien. Her håper jeg politikerne kan bidra, avslutter Thorsby.

Les mer om Ormåsen på grendeutvalgets hjemmesider.

Opprettet: 06.02.2020 11:11